Connect with us

aktuelno

NAGRADA ZA NAŠE ARHITEKTE U NEMAČKOJ: Međunarodno priznanje za projekat sa Sajma knjiga (FOTO)

Published

on

Drveni štand, na 210 kvadrata, projektovan je za potrebe zajedničkog predstavljanja zemalja nemačkog govornog područja: Nemačke, Austrije, Švajcarske i Lihtenštajna, i sastoji se od biblioteke, trga, dela za promocije

Arhitekte Bojana Marković i David Bilobrk osvojili su priznanje „German Design Awards”, koje im je u Frankfurtu dodelilo Nemačko veće za dizajn.

Priznanje je stiglo u kategoriji enterijer za štand „Četiri zemlje jedan jezik”, koji je prikazan na 62. Sajmu knjiga u Beogradu.

Žiri je naveo da „dizajn štanda kreira jedinstvenu toplu i relaksirajuću atmosferu koja se prenosi kroz zakrivljene zidove”, dodajući komentar: „Veoma dobro izvedeno!”

– Ova nagrada je za nas od velikog značaja s obzirom na to da su retke prilike da projekti na našem području, za koje su budžeti uglavnom skromni, imaju priliku za međunarodno priznanje. Želeli smo funkcionalnu kompoziciju koja svojom atraktivnošću naglašava značaj gosta na sajmu knjiga – kaže za naš list Bojana Marković.

NAGRAĐEN PROJEKAT: Drveni štand na 210 kvadratnih metara

Drveni štand, na 210 kvadrata, projektovan je za potrebe zajedničkog predstavljanja zemalja nemačkog govornog područja: Nemačke, Austrije, Švajcarske i Lihtenštajna, i sastoji se od biblioteke, trga, dela za promocije.

U njegovom sklopu su police za knjige, klupe, izložbeni paneli, ljuljaške. Projekat „Četiri zemlje jedan jezik” Bojane Marković (koja je u ime našeg tima bila na dodeli u Nemačkoj) i Davida Bilobrka osvojio je i nagradu „Ranko Radović” za 2018. za realizovano arhitektonsko delo.

IZVOR: Politika FOTO: Privatna arhiva

Advertisement