Chicago, IL
46°
Clear
6:39 am5:29 pm CST
Feels like: 43°F
Wind: 9mph S
Humidity: 60%
Pressure: 30.11"Hg
UV index: 0
12 am1 am2 am3 am4 am
45°F
45°F
41°F
41°F
41°F
WedThuFriSatSun
59°F / 41°F
48°F / 34°F
37°F / 23°F
39°F / 34°F
55°F / 37°F

Published 1 year ago

By admin

NA SPISKU I PREDSTAVNIK SRBIJE: Forbs objavio listu najpotcenjenijih gradova Balkana! (FOTO)

Čuveni časopis “Forbs”, poznat po različitim listama, ovog puta obradovao nas je spiskom “najpotcenjenijih” gradova na Balkanu na kome se našao i jedan srpski grad – Niš!

“Forbs” je Balkansko poluostrvo opisao kao mesto sa slikovitim plažama, visokim planinama i ogromnim nizom istorijskih znamenitosti koje vredi istražiti.

“Ono je savršeno za dugi odmor, a dodatni bonues je to što su veliki delovi ovog regiona još uvek u velikoj meri ispod radara međunarodnih turista”, pišu novinari ovog magazina.

“Postoji mnogo destinacija širom poluostrva koje nudi zadivljujuči arhitetkturu. Dok planirate svoje sledeće putovanje Mediteranom, obavezno sačuvajte malo vremena za ove zapanjujuće, a potcenjene balkanske gradova”, dodali su i kao iste izabrali Varnu u Bugarskoj, Doboj u Bosni i Hercegovini, Ohrid u Makedoniji, Niš u Srbiji i Berat u Albaniji.

Evo kako su opisali naš Niš:

“Grad Niš, u južnim krajevima Srbije, iznedrio je veliki broj rimskih careva; Konstantin Veliki je samo jedan od mnogo vladara koji su potekli iz ovog grada. Danas, u modernoj eri, postoji bogato istorijsko nasleđe – građevine i znamenitosti koje možete otkriti, od veličanstvene Niške tvrđave iz 18. veka do Ćele-kule, jezivog zdanja napravljenog od lobanja srpskih ratnika koji su izgubili živote u ustanku protiv Osmanlija (u bitki na Čegru). Pored bogatstva istorijskih atrakcija, u Nišu ćete takođe pronaći kul scenu hrane – ovde ne manjka vrhunskih restorana u samom srcu grada”, predstavio je “Forbes” ovaj grad.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Blic Žena
Foto: Wikimedia Creative Commons

YOU MAY LIKE