Chicago
63°
Clear
6:40 am6:45 pm CDT
Feels like: 63°F
Wind: 7mph SE
Humidity: 78%
Pressure: 30.01"Hg
UV index: 0
MonTueWed
70/63°F
70/61°F
66/61°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

NA RASPOLAGANJU GRČKOM NARODU: Srpski heroji vatrogasci stacionirani u okolini Soluna! (FOTO)

Pripadnici Sektora za vanredne situacije iz Srbije nalaze se u okolini Soluna, baznom kampu timova za gašenje šumskih požara i dogovoreno je da u prvo vreme srpki tim vatrogasaca bude stacioniran na toj lokaciji gde će pomagati u gašenju požara domaćim i međunarodnim snagama na teritoriji cele Severne Grčke, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

„Tim Ministarstva unutrašnjih poslova koji broji 38 pripadnika i 14 vozila stigao je tokom noći na aerodrom ‘Makedonija’ u Solunu, odnosno u bazni kamp operacija, timova za gašenje šumskih požara. Tokom jutra su održani sastanci sa relevantnim ministarstvima i civilnom zaštitom gde je dogovoreno da tim u prvo vreme bude stacioniran na ovoj istoj lokaciji gde će pomagati u gašenju požara domaćim snagama i međunarodnim snagama na teritoriji cele Severne Grčke“, zjavio je iz Soluna vođa spasilačkog tima, načelnik Uprave za Vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije Davor Vidović.

PROČITAJTE VIŠE:

Kako je naveo, dogovoreno je da tim može biti poslat na bilo koji deo Grčke gde će pomoći kolegama u daljem radu.

Na teritoriji Severne Grčke je još uvek na snazi crveni meteoalarm, a konfiguracija terena i jak vetar stvaraju uslove za složenu situaciju. Srpski spasilački tim je u pripravnosti i spreman da odmah, po potrebi grčkih organa, krene na druge lokacije i pruži pomoć u gašenju požara.

Podsećamo da je u skladu sa govorom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i grčkog premijera Кirijakosa Micotakisa, po nalogu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića juče iz Niša krenuo spasilački tim od 36 vatrogasaca-spasilaca i 2 pripadnika medicinskog osoblja koji će u narednim danima pružati pomoć grčkim nadležnim organima u gašenju šumskih požara koji su zahvatili Grčku.

POVEZANE TEME:

NESREĆA NA NESREĆU: Kanader za gašenje požara se srušio u Grčkoj, tragedija zabeležena kamerom! (VIDEO)

VELIKI ŠUMSKI POŽAR KOD PIROTA: Nepristupačan teren otežava gašenje, vatrogasci se bore vatrenom stihijom! (VIDEO)

DA SRCE PREPUKNE: Vatrogasci na Rodosu usred požara naišli na jelena, njihov gest raplakao je svet! (VIDEO)

Izvor: N1
Foto: MUP Srbije

YOU MAY LIKE