Chicago, IL
70°
Sunny
5:25 am8:08 pm CDT
Feels like: 70°F
Wind: 14mph NNE
Humidity: 51%
Pressure: 30.01"Hg
UV index: 7
1 pm2 pm3 pm4 pm5 pm
68°F
68°F
66°F
66°F
66°F
MonTueWedThuFri
84°F / 64°F
82°F / 64°F
73°F / 55°F
73°F / 57°F
70°F / 57°F

Published 4 years ago

By admin

NA OBRONCIMA NETAKNUTE PRIRODE: Evo za koliko para Milivoje prodaje selo Brezna na Suvoboru (FOTO)

Srbiju je pre nekoliko dana obišla vest da jedan čovek prodaje centar srpskog sela na obroncima Suvobora.

Milivoje Filipović, povratnik iz Francuske uložio je svoju ušteđevinu u kupovinu Doma kulture, pošte, prodavnice, sušare u svom rodnom mestu, želeći da opet oživi kraj u kom je momkovao.

Ipak, kako kaže, stigle su ga godine, pa bi taj zadatak poverio nekom mlađem, ko bi imao elana i entuzijazma, ali i novca u džepu da plati sve to.

“Četrdeset hiljada evra je cena po kojoj prodajem sve ovo što sam pre par godina kupio od Zadruge. Planirao sam ovde da napravim salu za velika veselja, ali nemam ja više snage za to. Napustio me je taj preduzetnički duh. Кupac dobija odmah i direktorsku fotelju, ali i praznu kasu. Pa ako je dovoljno sposoban, lako će je napuniti”, kaže Milivoje za RINU.

Selo Brezna smešteno na obroncima Suvobora, u netaknutoj prirodi, ima veliki turistički potencijal.

Кorona virus mnoge je ove godine vratio upravo u ruralna područja, tako da je to još jedan plus za ovo mesto u kom je nekad sve vrvelo od života.

“Кo ume, ovde bi mogao da napravi pravu turističku atrakciju. Dva hektara zemlje idealno je za izgradnju vajata, etno sela, ali i da se posadi voće, ovde sve dobro rađa. Nekada se odavde izvozilo za ceo svet”, priča Milivoje.

Iako mnogima deluje kao zabit na kraju sveta, selo Brezna ipak ima i svog keca u rukavu. Izgradnjom puta od Pranjana do Gornjeg Milanovca, centar sela koji je otišao na doboš, biće udaljen samo devet kilometara od autoputa Miloš Veliki.

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE