Chicago
64°
Partly Cloudy
5:18 am8:17 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 2mph N
Humidity: 59%
Pressure: 30.01"Hg
UV index: 1
WedThuFri
81/64°F
81/63°F
77/61°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

NA LEĐIMA NOSIO MRTVE I BOLESNE: Sada je dobio otkaz, živi sa ocem od 10.000 dinara!

Vredan i pošten, tridesetpetogodišnji Bojan Radovanović iz Užica, nikada u svom životu nije bežao od posla. To je najbolje pokazao i tokom pandemije korona virusa kada se dobrovoljno prijavio da volontira u užičkoj bolnici, bez obzira na opasnosti kojima je u tom trenutku izložio svoj život. Bio je raspoređen na tehničkoj službi Medicinski gasovi, nosio je bolesnike, boce sa kiseonikom, održavao postrojenja, obilazio cisterne.

I tako u prvoj, drugoj i trećoj smeni. Zbog toga ga danas na ulici prepoznaju mnogi kojima je upravo ovaj Užičanin spasavao živote.

-Davali smo sto posto sebe, i pored svih obaveza koje smo imali, sa svakim novim talasom korone imali smo devetnaest odeljenja koja su bila pretvorena u kovid odeljenja u celoj bolnici u kojima su bili zaraženi i plus kasarna u kojoj se nalazio 148 ljudi. Mi smo ih obilazili. Dosta sugradjana nam je zahvalno sto smo ih živote spasili, ali isto tako ima i ona ružna strana kada smo preminule iznosili, a dešavalo se nekada samo u prvoj smeni da 30 ljudi izgubi živote, to je bilo katastrofa zbog čega sam kasnije imao i košmare, započinje priču Bojan.

Kada se situacija između prvog i drugog talasa korone malo stišala, Bojan ni tada nije stao već je omalterisao pola ortopedije i celo infektivno odeljenje. Radio je najteže fizičke poslove, pomagao zidarima i limarima. Svi su za njega imali samo pohvalne reči, od načelnika, preko poslovođa do direktora službi. Nadao se Bojan da će zahvaljujući svom poštenom radu konačno dobiti stalno zaposlenje i tako pomoći ocu koji je poluinvalid, ali i doprineti kućnom budžetu jer njih dvojica žive sami i to od minimalne penzije. Međutim, ovaj mladić doživeo je neprijatno iznenađenje i hladan tuš, jer nakon što se sve stišalo za njega posla nije bilo.

-Bio sam spreman kao volonter da određeno vreme radim i bez plate, medjutim oni su mene zaposlili odmah. Medjutim, kao neugovoreni radnik prvih šest meseci nisam primio kovid dodatak koji je redovno isplaćivan svima, na moje pitanje mogu li i ja dobiti, rekli su mi tek posle tri meseca. Nakon tog perioda ponovo sam pitao, rekli su mora proći šest meseci, ispostavilo se da nije tako, jer nikada ga dobio nisam. Dobio sam jedino tu Karticu pogodnosti “Naš heroj”, koju izdaje Vlada RS, imao sam prednost pri kupovini u marketima kao i u ostalim ustanovama, medjutim ova kartica u Užicu ne važi, dadaje Užičanin.

Njegovi ugovori o radu produžavali su se sa tri na šest meseci, ali od konačnog zaposlenja na kraju nije bilo ništa. Sve je ostalo samo na obećanju.

-Posle godinu dana rada, obećavali su mi da posle tog ugovora stiže odobrenje i da ću dobiti za stalno. Medjutim, prošle godine u aprilu mesecu stiglo je prvo odobrenje iz Beograda, tada je primljeno preko 40 ljudi, dok su meni rekli da sam prvi na listi. Niko me zvao nije, a ni zaposlio. Za mene nije bilo mesta. Zato sam sada u veoma teškoj situaciji, živim sa bolesnim ocem sa 10.000 dinara mesečno. Njemu treba za lekove, pa se dešava da nekad jedem samo jednom dnevno jer ne može taj novac sve rupe da zakrpi, sa tugom u glasu kaže Bojan.

Zbog beznadežne situacije u kojoj se našao, Bojan je odlučio na kraju da se obrati medijima. Kako kaže, ukoliko ga ne budu čuli oni koji mu mogu pomoći, štrajkovaće glađu ispred Vlade RS, kako bi konačno dobio zasluženu pravdu.

PROČITAJTE VIŠE:

SRBIN PO KOJEM JE NAZVAN ASTEROID: Ovo je novi predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti!

BEBI BUM U SRPSKOM GRADU: Za 48 sati rođeno čak 18 dece, devojčice u većini!

OSNOVANA FONDACIJA “LUKA JOVOVIĆ”: Za pomoć svima koji su izgubili voljene u saobraćaju, a nisu dočekali pravdu koju zaslužuju!

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE

"NIJE BIO TAKAV, PROMENIO SE U PUBERTETU": Ispovest majke dečaka koji je izvršio masakr u školi!
NEPONOVLJIVI VLADIKA NIKOLAJ: Svetac koji je zadivio Evropu i izazvao duhovno buđenje Srba!
MLADI SRBIN NA TRAGU VELIKOG IZUMA: Vidak je doktorand i dobitnik nagrade "Mihajlo Pupin", njegov trojanski konj mogao bi biti lek za rak! (FOTO)
NAJBOLJE PRISILNO SLETANJE U ISTORIJI: Pad bez ijedne žrtve! (VIDEO)
OGLASIO SE ROLAN GAROS: Evo da li će Nole biti kažnjen zbog poruke "Kosovo je srce Srbije"!
BOŽIJE ČUDO U MISURIJU: Otkopali grob časne sestre i ugledali neverovatan prizor! (VIDEO)
"IZGUBLJENA ZEMLJA" POKORILA KAN: Srpski film sniman u Ribnikaru nagrađen ovacijama i aplauzom publike! (VIDEO)
PRIJATELJI PORODICE UBIJENE DEVOJČICE IZ FRANCUSKE: "Hteli su da im deca odrastaju u sigurnoj okolini.."