Chicago, IL
64°
Sunny
6:08 am7:31 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 8mph E
Humidity: 34%
Pressure: 30.01"Hg
UV index: 0
8 pm9 pm10 pm11 pm12 am
61°F
57°F
52°F
52°F
50°F
TueWedThuFriSat
70°F / 61°F
66°F / 50°F
57°F / 46°F
55°F / 43°F
54°F / 41°F

Published 2 years ago

By admin

MUK USRED BUNDESTAGA: Setite se Kosova, nemamo pravo da kritikujemo Rusiju!

Petr Bistron, političar iz redova populističke partije AfD, izjavio u nemačkom Bundestagu da zvanični Berlin nema nikakvo moralno pravo da osuđuje ruske poteze kao kršenje međunarodnog prava, nakon što je Zapad učinio potpuno istu stvar na Kosovu i Metohiji, prenose nemački mediji.

Bistron, koji služi kao šef spoljnopolitičkog odbora AfD, poručio je poslanicima da Nemačkoj nedostaje moralna osnova za kritikovanje kršenja međunarodnog prava.

On je u izjavi novinarima naveo kako postoji konsenzus svih stranaka u Bundestagu da je ono što radi Rusija kršenje međunarodnog prava. Međutim, dodao je i da postoji razlika u proceni i “glasnoći” kritike.

“Mi iz AfD smo mišljenja da se neko za nepridržavanje pravila može kritikovati samo ako se sam pridržava pravila. Mi smo deo Zapada, koji je aplauzom pozdravio ili učestvovao, odnosno koji je izdejstvovao secesiju tzv. Kosova od jedne postojeće države – Srbije. Zato nam nedostaje moralna osnova da za isto kršenje kritikujemo Rusiju”, objasnio je Bistron.

Na Zapadu se sve češće čuju poruke da Putin izvodi napada na Ukrajinu po “kosovskom receptu”.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Serbian Times
Foto: Pixabay; Printscreen YouTube TRT World

YOU MAY LIKE