Connect with us

događaji

MUČNO: Nastavnica u Crnoj Gori dobila otkaz zato što je deci na času objasnila zašto se organizuju litije

Published

on

Ivana Bulatović iz OŠ „Sutjeska“ u Podgorici deci na času fizičkog objašnjavala zbog čega se organizuju litije SPC, što se nije dopalo tamošnjim vlastima

Reprekusije nad Srbima u Crnoj Gori ne jenjavaju, a poslednja žrtva je nastavnica fizičkog u podgoričkoj Osnovnoj školi „Sutjeska“ Ivana Bulatović! Ona je dobila otkaz jer je đacima na času objasnila zašto nije dobar Zakon o slobodi veroispovesti.

Nastavnica je, naime, na času fizičkog navodno deci rekla da Crna Gora, nakon što se odvojila, želi da ima svoju državu, crnogorski jezik i crnogorsku crkvu.

– Crna Gora se odvojila, ima svoju državu i hoće da ima crnogorski jezik i crnogorsku crkvu. E, tu je problem što ne možeš ti sada nešto što je do juče bila Srpska pravoslavna crkva da kažeš da je to. Ne možeš jer nije to crnogorska, već Srpska pravoslavna crkva. Narod ne želi da ide u crnogorsku pravoslavnu crkvu jer ta crkva ne postoji. Zato narod šeta… – rekla je nastavnica na času objašnjavajući razlog za održavanje litija, a prenose crnogorski mediji.

Potvrda iz ministarstva

Da je zbog toga usledio otkaz, potvrdilo je crnogorsko ministarstvo prosvete, precizirajući da se to desilo pre tri meseca.

Nastavnica je dobila otkaz zbog zapanjujuće zloupotrebe maloletne dece u političke svrhe (?!). Zato smo sve vreme bili podrška upravi u nameri da iskoristi sva zakonska ovlašćenja kojima raspolaže i najrigoroznije sankcioniše takvo ponašanje – obrazložili su u ministarstvu.

Direktor Osnovne škole „Sutjeska“ Vesko Gagović nije hteo da komentariše ovaj slučaj za naš list. On je kratko poručio da preuzmemo njegovu izjavu iz drugih novina i prekinuo vezu. Gagović je za medije naveo da je škola vodila slučaj u skladu sa zakonom.

Izvor: Kurir.rs Foto: Facebook

Advertisement