Connect with us

Amerika

MOTO-LITIJE PO AMERICI: Vetar, niska temperatura i MEDVED NA PUTU usporili momke iz Čikaga, ali predaja nije opcija! (FOTO+VIDEO)

Published

on

Prošlo je pet dana od kako su Boban, Nemanja, Mirko i Nikola, članovi udruženja bajkera “Čikaška motorizovana brigada“, na Vidovdan, kao nekada kosovski junaci, primili blagoslov oca Aleksandra Petrovića u crkvi Svetog Stefana Dečanskog i krenuli na put od 4.000 milja, sa idejom da se na drugi veliki pravoslavni praznik, Petrovdan, vrate u Čikago.

Cilj njihovog putovanja jeste da simbolično pruže podršku srpskoj braći i sestrama koji se bore da sačuvaju svetinje u Crnoj Gori.

Put do Kolorada je prošao glatko, ali su već na ulasku u Vajoming četvoricu momaka iz Crne Gore, Republike Srpske i Srbije zadesile poteškoće, usled jakog vetra dva motora su ostala bez goriva…

NEMA POVLAČENJA, NEMA PREDAJE: Četvorku je do Kolorada pratilo lepo vreme

-Duvao je izuzetno jak vetar u suprotnom pravcu, preko 50 milja na sat, tako da smo, umesto da sipamo gorivo na 130 milja, ostali bez njega na 80 milja.

ČETIRI GODIŠNJA DOBA: Od sunčanog Čikaga do zime u Jeloustonu

Umesto u Jeloustonu, morali smo da zanoćimo na nekoliko sati vožnje od njega, zbog vrlo niske temperature od 10 stepeni Celzijusa, reporterski izveštava Boban Mijović (27).

PRIRODA KOJA OSTAVLJA BEZ DAHA: “Motorizovana čikaška brigada” u Grand Tetonu

Sutradan je četvorka nastavila zacrtanu rutu prema Solt Lejk Sitiju, uz kratko zadržavanje u Jeloustonu, koje je obeležio jedan neobičan susret sa čuvenim grizlijem, maskotom najpoznatijeg američkog nacionalnog parka.

-U jednom trenutku medved je jednostavno išetao pred mene. U trenutku sam bio zbunjen, usporio sam, a on se samo okrenuo na drugu stranu i nastavio svojim putem. Izgleda da se malo uplašio, ali i da nije bio gladan. Na svu sreću!, kroz smeh pripoveda Boban, rođeni Podgoričanin.

Dalje ih je drum vodio preko Teton vilidža i Džeksona, u kome su sinoć zanoćili. Sledeća destinacija je najveći grad države Juta, pretežno naseljene mormonima, gde bi trebali da obiđu srpsku pravoslavnu crkvu Svetog arhangela Mihaila.

Serbian Times će i u narednim danima pratiti ovo moto-hodočašće, sve do Petrovdana, kada je planirano da se članovi “Čikaške motorizovane brigade” vrate za Čikago.

Piše: Antonije Kovačević Foto: Privatna arhiva

Advertisement