Chicago, IL
55°
Sunny / Wind
6:02 am7:36 pm CDT
Feels like: 52°F
Wind: 20mph W
Humidity: 31%
Pressure: 30.07"Hg
UV index: 4
5 pm6 pm7 pm8 pm9 pm
55°F
55°F
54°F
52°F
50°F
SatSunMonTueWed
50°F / 36°F
61°F / 41°F
63°F / 52°F
59°F / 39°F
46°F / 37°F

Published 2 years ago

By admin

‘MORBIDAN SPEKTAKL’: U SAD izvršena javna obdukcija veterana preminulog od kovida! (VIDEO)

Javna obdukcija 98-godišnjeg vojnog veterana, održana u hotelu u Portlandu, u američkoj saveznoj državi Oregon, izazvala je veliku polemiku, ali organizatori tvrde da je održana isključivo u “obrazovne” svrhe.

Oko 70 gledalaca platilo je do 500 dolara kako bi prisustvovali seciranju leša devedestosmogodišnjaka umrlog od posledica kovida-19.

Javna obdukcija tela Dejvida Saundersa, bez znanja porodice, održana je prošlog meseca u hotelu Metiot, a izveo ju je penzionisani lekar Kolin Henderson.

Porodica je za javnu obdukciju Sandersa saznala u vestima lokalne televizijske stanice „King 5“.

Tokom višesatne obdukcije, dr Henderson je izvadio organe mrtvog veterana, uključujući i njegov mozak i objašnjavao posetiocima razne faze postupka koje je primenjivao tokom svoje karijere.

Na televizijskim snimcima mogu da se vide posetioci koji navlače hirurške rukavice pre početka rada na lešu.

Jedna od učesnica tog „mračnog“ spektakla rekla je da je sve učinjeno s poštovanjem prema osobi koja je ponudila svoje telo u „pedagoške“ svrhe.

Prema izjavi TV stanice, porodica nije znala da će telo pokojnika poklonjeno nauci poslužiti za plaćenu egzibicijsku priredbu.

Događaj je organizovala grupa „Death Science“ u sklopu izložbe o „nastranostima i zanimljivostima“, a u programu je posetiocima obećano da će imati pristup lešu „pre pauza, posle pauza i tokom pauza“.

Telo je udruženju navodno ustupila kompanija „Med Ed Labs“ sa sedištem u Las Vegasu.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: N1
Foto: Printscreen YouTube / KING 5

YOU MAY LIKE