Chicago
86°
Fair
5:17 am8:19 pm CDT
Feels like: 88°F
Wind: 7mph E
Humidity: 44%
Pressure: 30.05"Hg
UV index: 9
FriSatSun
79/59°F
79/59°F
75/59°F

Published 2 weeks ago

By Serbian Times

MOLER I INFLUENSER: Srbin razbija predrasude o teškom zanatu, voli da putuje i ide u pozorište! (FOTO)

Dobre majstore danas je izuzetno teško naći, a šta će bitiza desetak godina kad se ovi prestali penzionišu veliko je pitanje. Željko Šutuljuć jer rođeni Ljižanin, ali u Beogradu živi koro dve decenije. Po struci je moler, i jedan od onih koji poštuju vreme, ali i date rokove. Što je danas izuzetno retko u njegovom poslu. Ono po čemu se razlikuje od ostalih, jeste što je sve lepote i teškoće svog posla odlučio da predstavi na svom instagram nalogu, pa se za njega može reći da je pravi moler influenser.

-Kad se posao radi sa uživanjem, onda je sve mnogo lakše. Kad mogu mnogi drugi da prikažu kako i šta rade na instagramu, onda sam i ja. Obavljene poslove i završene radove uz faze “pre” i “posle” objavljujem na društvenim mrežama. Tu objašnjavam i tehnike koje radim pa tako na konkretnom primeru možete saznati koji je postupak “raffaelo” dekorativne tehnike za zidove ili postupak “travertina, kaže za RINU Željko.

Ono po čemu je osim instagram naloga Željko takođe drugačij od većine svojih kolega, jeste što oožava pozorište. Kada je krečio stan kod Bogdana Diklića, slavni glumac je bio iznenađen da jedan moler voli pozorište. Od njega je dobio karte za predstavu ali i brojne preporuke za posao. Takođe, kada nije mogao da nabavi karte za neku predstavu pozvao je opet Diklića. Ne samo da je karte obezbedio nego ih dobio i na poklon.

Pasionirani je ljubitelj alfa romea, pa je tako sa svojom 155 stigao od samog juga Grčke do Amsterdama. Kada je kupio 156, ponovo je otišao u Amsterdsam da utvrdi gradivo. U servis ide samo na redovno održavanje auta pa je uz mit da svi majstori odlažu ili lažu razbio i ovaj o alfama kao o autu koji je više u kvaru nego ispravan.

Voli i Grčku u kojoj je bio više desetina puta, pa tako često se desi da mu u inboks stigne neko pitanje vezano za obilazak Grčke na koje @zeljkoarta, kako mu glasi nickname na instagramu, uvek rado odgovori.

-Moje priče ne služe da bilo koga uvere da sam najbolji majstor na svetu , ali služe da uvere svakoga da radi na tome da postane najbolji majstor na svetu. I tako, ako ste mislila da jedan moler ne može ići u pozorište i nakon toga vam uraditi dekorativnu tehniku na zidu usput vam ispričati i neku dogodovštinu iz Grčke ili reći da haubu od alfe nije odavno podigao, grdno ste se prevarili, kaže kroz osmeh ovaj moler influenser.

POVEZANE TEME:

PODRŠKA U TEŠKIM DANIMA: Dečja pozorišta u Beogradu besplatno otvaraju svoja vrata!

LJUBAV NA SRPSKO-HOLIVUDSKI NAČIN: Mladen verio Milicu na krovu Šumadije! (FOTO)

SVE ĐOKE NA JEDNOM MESTU: Bira se najsnažniji, najveći i najmanji Đorđe, u žiriju i žene! (FOTO)

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE

"NIJE BIO TAKAV, PROMENIO SE U PUBERTETU": Ispovest majke dečaka koji je izvršio masakr u školi!
MLADI SRBIN NA TRAGU VELIKOG IZUMA: Vidak je doktorand i dobitnik nagrade "Mihajlo Pupin", njegov trojanski konj mogao bi biti lek za rak! (FOTO)
"DEPORTUJTE GA, NIJE GA BRIGA": Britanac napisao šokantan tekst o Novaku Đokoviću i Kosmetu!
PODRŠKA IZ PARIZA: Francuska teniserka igra u patikama sa srpskom trobojkom i hramom Svetog Save! (FOTO)
OGLASIO SE ROLAN GAROS: Evo da li će Nole biti kažnjen zbog poruke "Kosovo je srce Srbije"!
RODIO SE KAO SULEJMAN, SADA JE DUŠAN: Nisam prešao u pravoslavlje, samo sam mu se vratio!
MESTO GDE JE BOG ŽIV: Patrijarh Pavle pre 30 godina spasao srpski manastir u Americi, danas u njega po lek dolaze oboleli od kancera! (FOTO GALERIJA)
NAJBOLJE PRISILNO SLETANJE U ISTORIJI: Pad bez ijedne žrtve! (VIDEO)