Connect with us

Srbija

MOJA SRBIJA ZA PONETI: Ambasador Skat snimio pakovanje pred odlazak u SAD, u kofer smestio ajvar, šljivovicu, pljeskavicu

Published

on

“Vreme je za povratak kući. Odlazim srca ispunjenog lepim uspomenama i sa koferom prepunim suvenira. Hvala prijatelji!”, poručio je ambasador SAD putem video priloga

Mandat američkog ambasadora Kajl Skata u Beogradu priveo se kraju i on će se sutra, 27. septembra, oprostiti od Srbije u kojoj je proveo skoro četiri godine.

“Vreme je za povratak kući. Odlazim srca ispunjenog lepim uspomenama i sa koferom prepunim suvenira. Hvala prijatelji!”, poručio je ambasador SAD putem video priloga koji je tim povodom objavljen na zvaničnoj Fejsbuk stranici ambasade.

Američki zvaničnik se u video poruci podsetio svih uspomena koje ga vežu za našu zemlju, ali i saradnje sa brojnim organizacijama, fondacijama, sportskim društvima, malim privrednicima, pojedincima…

Moja Srbija za poneti

Nakon tri i po godine u Srbiji vreme je za povratak kući. Odlazim srca ispunjenog lepim uspomenama i sa koferom prepunim suvenira. Hvala, prijatelji!

Geplaatst door U.S. Embassy Belgrade op Donderdag 26 september 2019

“Crveni krst, Prajd, Virtus… ima tu mnogo, mnogo dobrih ljudi u Srbiji koji daju od sebe svaki dan, sjajni programi. Nišvil, u Nišu mi je bilo tako lepo, lepi džez festival. Sport. Imamo divne sportske programe za decu, univerzitetske programe, programe za romsku decu. Čak mi je i SAJ dao jedan poklon, oni su uvek bili tu za mene, štitili su me”, počeo je da nabraja sve suvenire koje je dobio za vreme službovanja u Srbiji.

Nastavio je da pakuje knjige, bedževe, sportsku opremu, muziku, filmove, kalendare, pa čak i hranu “da mu se nađe u putu”.

Peglana kobasica, rolovani kajmak iz Gornjeg Milanovca, nema boljeg na svetu! Ajvar, naravno. Moramo imati i ajvara i malo džema od šljiva, domaćeg, neprskanog. Malo dunjevače, pelinkovac, vino, klekovače i naravno šljivovice. Nema bolje od šljivovice…

Kajl Skat

“Peglana kobasica, rolovani kajmak iz Gornjeg Milanovca, nema boljeg na svetu! Ajvar, naravno. Moramo imati i ajvara i malo džema od šljiva, domaćeg, neprskanog. Malo dunjevače, pelinkovac, vino, klekovače i naravno šljivovice. Nema bolje od šljivovice. Lav pivo i još malo šljivovice, možda nam zatreba, može biti dug put. I malo pirotskog sira, mali čokanjčić, domaći ukiseljeni paradajz, Plazmu. Malo ćevapa, burek od mesa, to će u Frankfurtu biti potrebno”, šaljivo je prokomentarisao spisak namirnica, nalik onom iz Balaševićeve pesme “Al` se nekad dobro jelo”.

Porukom “hvala lepo i doviđenja”, Skat se građanima još jednom zahvalio na srpskom gostoprimstvu, saradnji i druženju.

TEKST: Sanja Ilić FOTO: Printskrin/Facebook

Advertisement