Chicago
64°
Fog
6:45 am6:36 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 4mph SE
Humidity: 92%
Pressure: 30.13"Hg
UV index: 0
SatSunMon
75/61°F
77/63°F
79/63°F

Published 3 months ago

By Serbian Times

MLADI FUDBALER KOLABIRAO U AMERICI: Pao na treningu, lekari se bore za život!

Nove teške vesti sa sportskih terena stigle su iz Sjedinjenih Američkih Država, gde je mladi fudbaler Robert Buš (17) kolabirao na terenu tokom treninga sa svojim timom Long Ajlend i sada je smešten naOdeljenje intenzivne nege, gde mu se lekari bore za život.

Momak iz Seldena u Njujorku prolazio je klasične vežbe na treningu koje su trajale svega četiri minuta kada je doživeo zastoj srca.

Treneri su vrlo brzo odreagovali i primenili su metode u hitnim slučajevima ukljujući i reanimaciju uz pomoć defibrilatora, a hitna pomoć brzo je stigla na mesto na kojem se odigravala drama i borba za život.

Uprkos pomoći koja mu je pružena, Buš nije imao kiseonik u mozgu punih 45 minuta, a njegov stariji brat Stiv kaže da mozak više uopšte ne funkcioniše.

I dalje nije jasno šta je uslovilo da mladi Robert Buš kolabira, pošto njegova porodica tvrdi da mu na medicinskim pregledima nikada nije otkrivena nikakva anomalija sa srčanim mišićem.

Šta se to dešava sa sportistima? Ovo je samo jedan u nizu incidenata od početka godine

Ovo je samo jedan u nizu incidenata koji su se ove godine desili na sportskim terenima širom sveta, što jasno dovodi do pitanja – šta se to dešava sa sportistima koji su u redovnom treningu već godinama?

Krajem aprila desila se velika tragedija u Iranu kada je fudbaler Amir Hosein Širči pao na teren na meču njegove ekipe Šohade Baboslara protiv Naft Gačsarana u okviru druge lige ove zemlje. Nažalost, umro je na putu do bolnice.

Početkom istog meseca tragedija se desila i u komšiluku u Hrvatskoj, gde je preminuo mladi hrvatski fudbaler M. F. (15) kada se iznenada srušio na teren tokom meča između Samobora i Dugog sela.

Nažalost, ni srpske fudbalere nije izbegla slična sudbina, pošto je Dragi Gudelj, brat našeg Nemanje, pao na teren na meču svoje Kordobe, ali je na svu sreću on prošao bez ikakvih težih posledica, pošto su lekari reagovali promptno i prevezli ga u bolnicu gde je proveo noć.

Na početku marta, još jedna smrt dogodila se u Obali Slonovače, gde je preminuo Mustafa Sila, fudbaler Rasinga, takođe nakon što je kolabirao tokom utakmice. Uprkos naporima lekara, i on nije izdržao na putu do bolnice.

PROČITAJTE VIŠE:

KO JE SJAJNA SRPKINJA O KOJOJ BRUJI VIMBLDON? Neverovatna životna priča: “Isečeno mi je pola stomaka zbog bolesti…” (VIDEO)

“ON JE NAJBOLJI NA SVETU, BIO BIH ZAPANJEN DA GA NEKO OVDE POBEDI”: Moćne reči Vavrinke o Đokoviću!

NOLE NEPOKOLEBLJIV: Srbin zgazio Švajcarca i zgrabio osminu finala Vimbldona!

Izvor: Telegraf
Foto: Pixabay

YOU MAY LIKE