Chicago
70°
Fair
5:17 am8:19 pm CDT
Feels like: 70°F
Wind: 2mph ESE
Humidity: 69%
Pressure: 30"Hg
UV index: 0
FriSatSun
79/61°F
75/59°F
75/59°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

MLADEN JE IZBEGLICA, RADI DVA POSLA I SREĆAN JE: „Ujutru u kuću unosim miris cveća, a noću toplog hleba“!

Mladen Stupar (43), poreklom iz Sanskog Mosta, doselio se u Gradišku u izbegličkoj koloni poslednje ratne godine. Bio je u kolektivnim centrima, živeo sa porodicom u Miloševom Brdu, posle se oženio, izgradio kuću u Gradiški, dobio sina, ćerku a nedavno i unuka.

Mladen retko odmara, malo spava, a mnogo radi. Njegov dnevni raspored je sasvim precizan, kao časovnik, piše Srpskainfo.

–Ustajem u šest, od sedam do 15 časova radim u „Gradskoj čistoći“, u jedinici za održavanje zelenila. Farbam savsku obalu, orezujem stabla, kosim travu… Odmaram dva časa popodne jer od pet ili 17 počinjem radnu smenu u pekari. Tako do jedan iza ponoći. Razvijam razna testa, hleb, kifle, pletenice, krofne… Izučio sam pekarski zanat, to je moje osnovno zanimanje, ali me život svemu drugom naučio.

Poslu, radu, odgovornosti, zajedno sa suprugom Brankicom, rodom iz Vrbaške, Mladen je naučio ćerku Bojanu, koja je završila ekonomsku školu i sina Nemanju, varioca u gradiškom „Jelišingradu“. Najviše ga, kaže, usrećuje unuk Vasilije, koji sada spoznaje svet i okolinu.

O svojim poslovima, preduzećima, poslodavcima, narodu i državi, Mladen ima jasan stav, teoriju od koje ne odstupa.

–Zadovoljan sam, jer me zdravlje služi, moja porodica je zdrava, vredna, odana poslu i lepim životnim trenucima. Poštujemo se, pomažemo i uvažavamo. A to je za mene, najveći kapital. Nije mi teško da radim i danju i noću, srećan sam što postoji takva mogućnost. Vodim politiku samo svoje porodice, to je moja država. Drugo me ne interesuje – priča Mladen.

O svojim radostima, životu u Gradiški i poslu, stalnom i dodatnom, Mladen Stupar, sada više angažovan na uređenju savske obale, okružen kantama sa bojom za beton, izneo nam je prostu teoriju.

–Ja sam srećan, a osim porodice, usrećuju me miris proleća, cveća i trave koju kosim, ovde u centru Gradiške. Noću, udišem miris toplog hleba. Tako se, moje radne uniforme, bela i plava, svakog dana nakupe različitih mirisa. Kada iz „Gradske čistoće“ idem kući, nosim miris cveća a noću ili u rano jutro, iz pekare sa mnom u kuću ulazi miris toplog hleba – priča Mladen.

PROČITAJTE VIŠE:

“ODLAZIM PRE NEGO ŠTO BUDE PREKASNO”: Poznati avanturista i voditelj Ber Grils napušta civilizaciju! (FOTO)

PODELILI ŠOKANTNA ISKUSTVA SA TAKSISTIMA: “U Turskoj nisu hteli da nas voze jer smo Srbi”!

“KAŽU DA SAM ZLA ŽENA, VIDI SE PO OČIMA”: Gastarbajterka Goca epitafom “pokopala” familiju! (FOTO)

Izvor: Luftika
Foto: Printscreen Luftika

YOU MAY LIKE

"NIJE BIO TAKAV, PROMENIO SE U PUBERTETU": Ispovest majke dečaka koji je izvršio masakr u školi!
MLADI SRBIN NA TRAGU VELIKOG IZUMA: Vidak je doktorand i dobitnik nagrade "Mihajlo Pupin", njegov trojanski konj mogao bi biti lek za rak! (FOTO)
"DEPORTUJTE GA, NIJE GA BRIGA": Britanac napisao šokantan tekst o Novaku Đokoviću i Kosmetu!
OGLASIO SE ROLAN GAROS: Evo da li će Nole biti kažnjen zbog poruke "Kosovo je srce Srbije"!
PODRŠKA IZ PARIZA: Francuska teniserka igra u patikama sa srpskom trobojkom i hramom Svetog Save! (FOTO)
RODIO SE KAO SULEJMAN, SADA JE DUŠAN: Nisam prešao u pravoslavlje, samo sam mu se vratio!
MESTO GDE JE BOG ŽIV: Patrijarh Pavle pre 30 godina spasao srpski manastir u Americi, danas u njega po lek dolaze oboleli od kancera! (FOTO GALERIJA)
NAJBOLJE PRISILNO SLETANJE U ISTORIJI: Pad bez ijedne žrtve! (VIDEO)