Chicago, IL
61°
Cloudy / Wind
6:05 am7:34 pm CDT
Feels like: 57°F
Wind: 20mph WSW
Humidity: 65%
Pressure: 29.7"Hg
UV index: 1
6 pm7 pm8 pm9 pm10 pm
61°F
59°F
59°F
57°F
55°F
ThuFriSatSunMon
54°F / 43°F
59°F / 39°F
50°F / 37°F
55°F / 41°F
63°F / 50°F

Published 2 years ago

By admin

MLADA MAMA PRAVA HEROINA: Ivana položila poslednji ispit i rodila bebu u roku od 24 sata!

Ivana Marković (25) uspela je da u roku od 24 sata položi poslednji ispit na Medicinskom fakultetu i da donese bebu na svet. Ova mlada mama, sada doktor medicine, odrasla je u porodici lekara i bilo je logično da u takvom okruženju zavoli medicinu.

Sve ispite je dala u roku i uglavnom je samo desetke dobijala.

„Na početku šeste godine, u novembru, saznala sam da sam trudna. To je u meni probudilo veliku želju i dalo snagu da sve ispite položim što pre, pre porođaja. Srećna sam što sam to i uradila. Poslednji ispit, ORL, dala sam 9. juna. Taj dan je počeo sa malom tremom i velikim uzbuđenjem jer je posle šest godina i velikog broja ispita došao i taj dan da se položi poslednji. Taj dan, nakon uspešno položenog ispita sa desetkom, sa fakulteta sam izašla prepuna pomešanih emocija, naravno pozitivnih“, objašnjava Ivana.

Iako joj je do porođaja ostalo još mesec dana, ona se porodila sutradan ujutru.

„Često se sa drugaricama našalim da me je beba ispoštovala za ispite. Iskrena da budem, trebalo je malo vremena da prođe kako bi se svi utisci slegli kao i emocije, nakon čega sam bila veoma srećna, ispunjena i ponosna“, kaže ona.

Tu naravno nije bio kraj, Ivana je morala da položi i diplomski ispit.

„Diplomski mi je bio zakazan 12 dana kasnije. Završne pripreme i ponavljanje za diplomski obavila sam u porodilištu. Uspešno sam odbranila diplomski 22. juna na katedri hirurgije, naravno uz podršku mojih najbližih. Diplomiranje i porođaj su dva najbitnija događaja u životu svake žene i izazivaju veoma jake emocije, samo drugačije prirode. Drago mi je da sam te emocije podelila sa svojim najbližim ljudima“, dodaje Ivana.

To što se ostvarila u ulozi majke ne znači da odustaje od svoje karijere, naprotiv, Ivana kaže da „obavezno planira dalje usavršavanje i specijalizaciju“.

Takođe ističe da joj je porodica od velike pomoći.

„Pomoć i podrška oko bebe su mi svakako moja porodica, kao i porodica mog verenika. Okolnosti koje će uslediti nakon zaposlenja ne mogu posmatrati kao teškoću u budućem żivotu već ‘slatke muke’ imajući u vidu veliku żelju da pomažem ljudima i snagu volje da istrajem u tome, i sa druge strane majčinstvo koje donosi radost i oplemenjuje dušu“, navodi Ivana.

Izvor: Nova.rs Foto: Printscreen / Instagram @nebojsa_markovic_bg

YOU MAY LIKE