Chicago
43°
Fair
6:51 am7:03 pm CDT
Feels like: 34°F
Wind: 14mph SSW
Humidity: 50%
Pressure: 30.14"Hg
UV index: 0
WedThuFri
52/39°F
43/34°F
39/36°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

MILUN I MARA ŽIVE SAMI U PLANINI: Ona pomuze 130 ovaca dnevno, nemaju televizor, a jedina razonoda im je radio!

Već godinama Mara i Milun Aprcović potpuno sami žive na 1.500 metara nadmorske visine na Katun Ravnom, koje pripada opštini Plužina.

Sa planine spuštaju se u selo tek tokom najsurovijeg dela zime, kada se ovce jagnje, jer kažu da je tamo za nijansu toplije.

Inače, najviše vole kad su na katunu gde drže oko 150 ovaca, 8 koza, 10 krava i nekoliko junadi, objavila je pre par godina TV Crne Gore.

Mari su sada 22, a udala se pre nekoliko godina i to baš mlada. Kod roditelja nikad nije radila poslove koje radi na katunu s Milunom, ali kaže da joj ništa nije teško i da voli selo.

PROČITAJTE VIŠE:

Dodaje i da voli muziku i sluša je na mobilnom, a uveče zajedno s mužem sluša radio. Televizor nemaju na šta da priključe, a i ne treba im jer nemaju kad ni da ga gledaju.

U međuvremenu je savladala skoro sve poslove, a sve mu što zna, naučila ju je svekrva. Mara je iz jednog od susednih sela ali kod roditelja je samo čuvala ovce, od toga ništa teže.

Ja više muzem, a svekrva radi oko mrsa. Udala sam se preko oko sedam i po godina, a sada imam 22. Život vas nauči da morate da odrastete. Svekrva mi je bila podrška, a i dan danas je, kaže Mara.

Jedna je od retkih devojaka koje su se u današnje vreme odlučile za težak život i rad na selu, ali ona kaže da joj je tu lepo. Njih dvoje su redak mlad bračni par koji živi na selu i od sela.

U grad, pričaju Milun i Mara, odu ponekad, kad je neki svetac i kad ima manje posla, da prošetaju, ali najviše ipak vole svoje selo jer su se tu navikli i tu im prija. Odu da ponešto kupe, da se malo druže, sednu, popiju kafu.

Ne ustaje se rano, negde oko pola sedam, ispečem kafu meni i mužu, pa oko stoke , priča Mara, koja je muzla i po 130 ovaca do jeseni, kako kaže za to joj je potrebno sat vremena. Ona takođe navodi da više voli katun od sela, a planine i stoku više čak i od mora i primorja.

POVEZANE TEME:

SELI SE ZOOLOŠKI VRT U BEOGRADU: Gradonačelnik otkrio novu lokaciju!

NADAL PROMENIO PLOČU: Novak je najkompletniji igrač, njega je nemoguće pobediti!

КUSTURICA: EU ne nudi ništa Srbiji osim ultimatuma, Zapad želi da zapali Balkan!

Izvor: Kurir.rs
Foto: Printscreen YouTube

YOU MAY LIKE

DŽEJ LO DOLAZI U BEOGRAD! Pevačica doleće privatnim avionom na proslavu srpskog milionera, dobiće 200.000 evra za dva sata!
MLADI NIŠLIJA POGINUO U AMERICI: Izgubio život u udesu, prijatelji prikupljaju novac da vrate telo u Srbiju! (FOTO)
“OD MENE STE HTELI DA SAVIJEM KIČMU, PRED MUŽEM PITU”: Ko je devojka koja je optužila Ramba Amadeusa za zlostavljanje!
SRPSKA PREMIJERA KOJA JE OBORILA ČIKAGO S NOGU: Priča o ljubavi obično udavi, a ova nas je oduševila! Pogledajte zašto... (FOTO+VIDEO)
PUSTINJSKI SRBI ČUVAJU VERU PREDAKA: A sve više Amerikanaca prima pravoslavlje u crkvi Svetog Save u Finiksu (VIDEO)
KO NE SLUŠA TIFU, SLUŠAĆE OLUJU: Bijelo dugme održalo koncert za pamćenje u Čikagu, pevali i oni koji ne govore srpski
“SAMO SKINI TO, MOLIM TE”: Milioner putnici u avionu ponudio 100.000$, pod jednim uslovom!
EKONOMSKI KOLAPS STIŽE U EVROPU: Sunovrat velike švajcarske banke izazvao paniku, preti nova kriza!