Chicago, IL
72°
Mostly Cloudy
6:07 am7:33 pm CDT
Feels like: 72°F
Wind: 18mph ESE
Humidity: 56%
Pressure: 29.77"Hg
UV index: 2
5 pm6 pm7 pm8 pm9 pm
72°F
73°F
70°F
70°F
68°F
WedThuFriSatSun
66°F / 48°F
55°F / 43°F
55°F / 39°F
50°F / 37°F
54°F / 41°F

Published 3 years ago

By admin

MEŠTANI BELOSAVACA OPET U AKCIJI: Nakon divlje deponije očistili i seosko groblje!

Grupa meštana iz sela Belosavci kod Topole odlučili su da se, koliko mogu, sami izbore sa većom količinom otpada na njihovim javnim površinama. Nakon što su se samoorganizovali i očistili divlju deponiju u njihovom selu odlučili su da očiste i seosko groblje.

„Radna akcija je najavljivana nekoliko dana, ali se odazvalo samo četvoro ljudi. Nismo bili lenji i dali smo se u skupljanje bačenih flaša, hrane, kesa. Očistili smo jedan deo, a i sami smo iznenađeni koliko ovde ima smeća, količina otpada poprilična. Ovim putem apelujem na moje komšije da se priključe i da u slobodno vreme očiste bar oko grobova svojih bližnjih, ako ne dalje“, rekao je za RINU jedan od učesnika ove akcije.

LJUDSKI NEMAR: Mladi ljudi vredno uklonili nataloženi otpad

Ova vredna družina za dva sata skupila je 20 dzakova raznog otpada, a kako kažu, ostalo je još tri puta toliko. Smeće koje su sakupili ovi savesni i ekološki osvešćeni meštani ostavili su uz  ogradu koja se nalazi pored groblja i nadaju se da će radnici JKP to ubrzo odneti na mesto predviđeno za deponovanje.

PROČITAJTE JOŠ:

PONOS SRBIJE: Najlepša mama Šumadije, otac roker i njihovo sedmoro dece!

BLISTAVI UM MLADOG BEOGRAĐANINA: Sa 15 godina hakovao je sajt Telekoma, a danas govori 10 jezika i spava 4 sata dnevno!

SRBIN NA ČELU KINESKE REPREZENTACIJE: Naš Jurica u trci za Olimpijsko zlato u najzahtevnijoj sportskoj disciplini!

Iako u opštini Topola postoji organizovano odvoženje smeća sa seoskog područja, u svakom selu postoji nekoliko divljih deponija. Nesavesni građani najčešće otpad odlažu pored potoka ili pored glavnog puta.

Izvor: Rina Foto: Rina

YOU MAY LIKE