Connect with us

događaji

MEŠTANI BELOSAVACA OPET U AKCIJI: Nakon divlje deponije očistili i seosko groblje!

Published

on

Grupa meštana iz sela Belosavci kod Topole odlučili su da se, koliko mogu, sami izbore sa većom količinom otpada na njihovim javnim površinama. Nakon što su se samoorganizovali i očistili divlju deponiju u njihovom selu odlučili su da očiste i seosko groblje.

„Radna akcija je najavljivana nekoliko dana, ali se odazvalo samo četvoro ljudi. Nismo bili lenji i dali smo se u skupljanje bačenih flaša, hrane, kesa. Očistili smo jedan deo, a i sami smo iznenađeni koliko ovde ima smeća, količina otpada poprilična. Ovim putem apelujem na moje komšije da se priključe i da u slobodno vreme očiste bar oko grobova svojih bližnjih, ako ne dalje“, rekao je za RINU jedan od učesnika ove akcije.

LJUDSKI NEMAR: Mladi ljudi vredno uklonili nataloženi otpad

Ova vredna družina za dva sata skupila je 20 dzakova raznog otpada, a kako kažu, ostalo je još tri puta toliko. Smeće koje su sakupili ovi savesni i ekološki osvešćeni meštani ostavili su uz  ogradu koja se nalazi pored groblja i nadaju se da će radnici JKP to ubrzo odneti na mesto predviđeno za deponovanje.

PROČITAJTE JOŠ:

PONOS SRBIJE: Najlepša mama Šumadije, otac roker i njihovo sedmoro dece!

BLISTAVI UM MLADOG BEOGRAĐANINA: Sa 15 godina hakovao je sajt Telekoma, a danas govori 10 jezika i spava 4 sata dnevno!

SRBIN NA ČELU KINESKE REPREZENTACIJE: Naš Jurica u trci za Olimpijsko zlato u najzahtevnijoj sportskoj disciplini!

Iako u opštini Topola postoji organizovano odvoženje smeća sa seoskog područja, u svakom selu postoji nekoliko divljih deponija. Nesavesni građani najčešće otpad odlažu pored potoka ili pored glavnog puta.

Izvor: Rina Foto: Rina

Advertisement