Chicago, IL
37°
Cloudy
7:01 am4:19 pm CST
Feels like: 36°F
Wind: 4mph WSW
Humidity: 69%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 0
7 pm8 pm9 pm10 pm11 pm
36°F
36°F
36°F
36°F
34°F
TueWedThuFriSat
41°F / 30°F
41°F / 36°F
52°F / 45°F
57°F / 45°F
46°F / 32°F

Published 1 year ago

By admin

MEDVED UMALO RASTRGAO DETE: Deda zatekao unuka u čeljustima zveri, pukom srećom se izvukao!

Američki crni medved težak 113 kilograma napao je 10-godišnjeg dečaka koji se igrao u dvorištu svog dede u Konektikatu i pokušao da ga odvuče, ali je dete srećom spaseno dok je životinja usmrćena.

Dečak je napadnut oko 11.00 ujutru u gradu Morisu i prevezen je u bolnicu. Kako je preneo “ABC njuz”, njegove povrede nisu životno ugrožavajuće.

Policija i osoblje Ministarstva za energetiku i zaštitu okoline ubili su medveda nakon incidenta. Dečakov deda je opisao jeziva dešavanja. Džejms Batler je ispričao da se njegov unuk igrao kod tramboline kad je medved izašao iz guste šume iza kuće.

-Čuo sam ga kako viče “medved” i kad sam pogledao vidim sam njegovu nogu u čeljusti i medveda kako pokušava da ga odvuče preko travnjaka – rekao je Batler, koji je u invalidskim kolicima.

Deda je krenuo ka medvedu bacajući metalnu šipku na njegovu glavu. Zver je pustila dečaka, ali ga je ubrzo ponovo zgrabila i šapama pokušala da ga prevrne na leđa. Uznemiren dečakovim vriscima dotrčao je i komšija, koji je uplašio životinju mahajući sa cevi i vičući.

Čim su Batler i njegov unuk pobegli u kuću, medved se vratio, popeo uz rampu za invalidska kolica i provirio na njih kroz staklena vrata.

-Mislili smo da će ući kroz njih. Nema sumnje da je bio veoma preteći – rekao je Batler.

Nedugo potom vlasti su usmrtile medveda. Batler je rekao da je njegov unuk zadobio rane od ujeda na butini, stopalu i članku, kao i one od kandži na leđima.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Srbija Danas
Foto: Pixabay

YOU MAY LIKE