Connect with us

aktuelno

MATIĆEV DRES I ROKSANDINA HALJINA NA AUKCIJI U LONDONU: Karađorđevići organizovali humanitarno veče za pomoć dečjim bolnicama u Srbiji

Published

on

Aukcija uživo je organizovana zahvaljujući aukcijskoj kući „Sotbi”, a ponuđeni su potpisan dres fudbalera Nemanje Matića, ručak sa britanskim komičarem Džonom Čalisom i haljina Roksande Ilinčić

Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina zajedno sa humanitarnom organizacijom „Lajflajn” Velika Britanija bili su domaćini gala večere, na kojoj su prikupljena sredstva za kupovinu najneophodnije opreme za dečje bolnice u Srbiji.

Ovaj humanitarni događaj bio je organizovan u Berkli hotelu sa 5 zvezdica u Najtsbridžu u Londonu – ustanovi koja postoji od početka 1800-te.

Član upravnog odbora g-din Lazar Vuković istakao je neumorni rad pokroviteljke humanitarne organizacije princeze Katarine.

„Njeni napori u proteklih 26 godina da poboljša zdravstveni sistem u Srbiji daju izvanredne rezultate. Njene aktivnosti će se nastaviti i u budućnosti, zahvaljujući vernim prijateljima koji podržavaju Lajflajn”, rekao je Vuković.

Aukcija uživo je organizovana zahvaljujući aukcijskoj kući „Sotbi”, a ponuđeni su potpisan dres fudbalera Nemanje Matića, ručak sa britanskim komičarem Džonom Čalisom i haljina Roksande Ilinčić.

Gosti su uživali u muzičkom nastupu RJ Giba (sina pokojnog člana grupe Bi Džiz Robina Giba).

PIKSI SA SUPRUGOM: Važne zvanice na dobrotvornoj večeri

Dobrotvornoj večeri prisustvovali su i ambasador Kuvajta u Velikoj Britaniji, ambasadorka Srbije u Velikoj Britaniji, Dragan Stojković sa suprugom, Mateo Kovačić, članovi upravnog odbora „Lajflajna” Velika Britanija i mnogi drugi gosti.

Humanitarna organizacija „Lajflajn” Velika Britanija je međunarodna organizacija osnovana 1993. godine kao hitan odgovor na tragičnu situaciju u bivšoj Jugoslaviji koja je bila ugrožena ratnim sukobima i sankcijama. Od samog početka, pokrovitelj princeza Katarina obezbeđuje pomoć svima kojima je pomoć potrebna u Srbiji.

IZVOR: Politika FOTO: Kraljevski dvor

Advertisement