Connect with us

Srbija

ČUDO OD DETETA IZ NOVOG SADA: Sa dve godine je naučio da čita, sa četiri je počeo da svira klavir, a sa sedam ima 50 svojih kompozicija

Published

on

Marko Živković ima sedam godina i preko 50 svojih kompozicija

Novosađanin Marko Živković je sa dve godine naučio da čita ćirilicu i latinicu, a na geografskoj karti se snalazio bolje od mnogih osnovaca.

Sa četiri godine Marko je počeo da komponuje i svira klavir i primljen je u Muzičku školu “Isidor Bajić” u Novom Sadu kao najmlađi učenik u istoriji te škole.

Najveće iznenađenje je bilo što je Marko sa četiri i po godine poznavao teoriju muzike bolje od 99 odsto učenika koji imaju nižu muzičku školu

Njegove profesorke klavira i solfeđa kažu da takvog učenika još nisu imali.

“Najveće iznenađenje je bilo što je Marko sa četiri i po godine poznavao teoriju muzike bolje od 99 odsto učenika koji imaju nižu muzičku školu”- kaže Markova profesorka klavira Milena Acić.

Marko Živković, koji sada ima sedam godina i preko 50 svojih kompozicija, odnedavno odlazi na časove kod Dorotee Vojnović profesorke na Akademiji umetnosti koja mu daje dodatne smernice.

IZVOR: RTS FOTO: RTS/Printscreen

Continue Reading
Advertisement
3 Comments

3 Comments

 1. Mika

  March 1, 2020 at 9:04 am

  Roditelji su verovatno zbunjeni insistiranjem svojih dvogodišnjaka da sve to nauče pre ostale dece. Pokušavaju da ih odgovore ali deca čvrsto drže svoj stav jer su još sa 18 meseci negde pročitali da moraju biti uporni i da ne popuštaju.

 2. Dzoni

  March 1, 2020 at 7:22 pm

  Sa osam ce vec da pravi decu po kraju. Hahaaha

 3. Nikola

  March 1, 2020 at 9:11 pm

  Imam i ja drugara kome dete priča sa dve godine, kao veliki, nije primio 24 vakcine kao moje dete sa godinu dana. Jbg.moj muca i zna da kaže mama i tata..to je naučio sa 4 meseca..i onda stao 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement