Chicago
23°
Clear
7:01 am5:06 pm CST
Feels like: 9°F
Wind: 18mph NW
Humidity: 51%
Pressure: 30.32"Hg
UV index: 0
FriSatSun
10/7°F
39/32°F
39/27°F

Published 6 months ago

By admin

MATIĆ NE PRAŠTA NATO AGRESIJU: Srpski narod nikada neće zaboraviti ni oprostiti!

Nemanja Matić je posle osam godina u Engleskoj prihvati poziv Žozea Murinja, trenera sa kojim je najbolje sarađivao tokom karijere i odlučio da u nastavku zaigra u Romi.

On je u velikom intervju za italijanski „Mesađero“ pričao o svojoj karijeri, stavovima, ali jooš jednom istakao koliki je patriot ai koliko voli svoju zemlju.

Itaijane je zanimalo da im pojasni zašto je prestao da nosi cvet maka koji je bio simbol stradanja i sećanja na žrtve u Prvom svetskom ratu.

“Nosio sam cvet maka godinama, ali onda je britanska vlada odlučila da taj simbol koristi za odavanje počasti svim vojnicima koji su poginuli u ratovima u kojima je zemlja učestvovala. Uključujući i bombardovanje Srbije tokom 1999. godine. Od tog trenutka sam prestao. Nisam mogao da na sebe stavim nešto što je uništilo moj dom, moje ljude, ubilo na hiljade nevinih. Kao da ja ubijem rodbinu i neko je natera da stavi moju sliku na noćni stočić”, slikovito je opisao reprezentativa cSrbije.

Matić je NATO agresija na našu zemlju 1999. nešto što nikada u životu neće zaboraviti, a ni oprostiti.

“Bio sam dete, imao sam 11 ili 12 godina. To su slike koje nikada neću zaboraviti. Sve su uništili. Kod kuće smo imali malu baštu i odatle sam gledao bombe kako padaju sa neba. Odrastao sam sa strahom. Na kraju je poginulo 5.000 civila. Naš narod nikada neće moći da zaboravi, ni da oprosti”, rekao je Matić

Javnosti u Srbiji je poznata i anegdota da Matić u svom rodnom selu “Vrelu” svaki put kada ga poseti svoj rodni kraj izmiri dugovanja svih žitelja.

“Ne volim mnogo da pričam o tome. Pošto je to sada poznato, mogu reći da je to bio prirodan gest. Trudio sam se i pokušavam da pomognem ljudima iz kraja gde sam rođen. Odrastao sam u siromašnom kraju, gde nije bilo fudbalskog terena. Kao deca imali smo samo loptu. Zato se trudim da deca Vrela imaju bolje detinjstvo, od onoga koje sam ja imao”, istakao je Nemanja Matić.

Izvor: Nova.rs Foto: Printscreen / Informer

YOU MAY LIKE

KOLUMNA, KOVAČEVIĆ: Đokovićev put kojim se ređe ide, popločan očevim glupostima, našim kompleksima i svetskom zaverom
BRITANSKI NOVINAR OPISAO NOLETOV PUT DO VRHA: "Diskvalifikovan, zabranjen, deportovan" i na kraju najbolji!
MILVOKI PROSLAVIO SVETOG SAVU: Patrijarh Porfirije poručio roditeljima: "Ne učite decu samo da budu Srbi..." (FOTO+VIDEO)
SRBIN KOJI RADI ZA FBI OTKRIVA KAKO IZGLEDA NJEGOV ŽIVOT: Ne spava po 9 dana, govori 10 jezika i pravi je genije!
"BOŽJA PRAVDA PRED OČIMA BILA GEJTSA": Čuveni španski pisac tekstom podigao spomenik Đokoviću!
PATRIJARH STIGAO U ČIKAGO, DOČEKALA GA DECA I PESMA: "Najveće moje zadovoljstvo je susret sa braćom i sestrama, susret sa ljudima"
IVANIŠEVIĆ OTVORIO DUŠU: Nole može da urla i da me psuje, ali mora da pobeđuje, i ja sam bio lud!
PREDRAG SVE ODUŠEVIO DUHOVITIM PESMAMA: Mladi Trebinjac piše poeziju, svira gusle, jaše konje i poručuje: U selu je spas! (VIDEO)