Chicago, IL
63°
Clear
5:26 am8:07 pm CDT
Feels like: 63°F
Wind: 0mph NW
Humidity: 74%
Pressure: 29.82"Hg
UV index: 0
6 am7 am8 am9 am10 am
61°F
63°F
64°F
68°F
72°F
SunMonTueWedThu
68°F / 57°F
82°F / 63°F
81°F / 61°F
72°F / 55°F
73°F / 57°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

MASOVNA PUCNJAVA U KENTAKIJU: Ubijene četiri osobe, među njima i napadač!

Najmanje pet osoba je ubijeno u pucnjavi u centru američkog grada Luivila, u državi Kentaki, objavio je CNN.

Pucnjava se dogodila oko 8.30 ujutro po lokalnom vremenu, a policajci koji su reagovali u roku od nekoliko minuta “sreli su osumnjičenog skoro odmah, dok je i dalje pucao iz vatrenog oružja”, rekao je zamenik načelnika policijske uprave Luisvil Metro Pol Hamfrij.

Jedini napadač u incidentu – kojeg je policija identifikovala kao nekoga ko je “imao vezu” sa lokacijom banke – je mrtav, saopštila je policija.

Najmanje dva policajca su pogođena tokom razmene vatre sa osumnjičenim, rekao je Hamfri i dodao da je jedan od policajaca na operaciji u lokalnoj bolnici. Kako je napadač poginuo, još se istražuje, rekao je on.

Guverner Kentakija Andi Bešir opisao je pucnjavu kao “strašnu”.

“Imam veoma bliskog prijatelja koji je danas nastradao”, rekao je on. “I imam još jednog prijatelja koji je takođe ubijen i jednog koji je u bolnici i za koga se nadam da će preživeti.”

“Želim da ljudi znaju da, iako je to užasan čin, verujem da je ovo bezbedna zajednica sa policajcima koji daju sve od sebe svaki dan. I to je ono što smo videli ovde“” nastavio je Bešir. “Da, znam da postoje koraci koje policija preduzima da stvari budu bolje nakon nedavne prijave. Ali svakako smo videli, mislim, najbolje od njih danas. I želim da se zahvalim njima i svim ostalim našim predstavnciima zakonima.”

Kancelarija FBI-ja u Luisvilu objavila je na Tviteru da su njeni “specijalni agenti odgovorili na pucnjavu u centru Luisvila i da pomažu partnerima za sprovođenje zakona”.

Svedok u zgradi u kojoj se dogodila pucnjava rekao je za VHAS11 da je neidentifikovani muškarac sa “dugom jurišnom puškom” počeo da otvara vatru na prvom spratu.

“Upravo je počeo da puca”, navodno je rekao svedok. “Nisam mu video lice. Bili smo u sali za sastanke. Ko god da je bio pored mene je upucan, njihova krv je na meni.”

Stanovnici su upozoreni da se ne približavaju tom delu grada.

PROČITAJTE VIŠE:

MASOVNA PUCNJAVA U SEVERNOJ KAROLINI: Zatvoren studenski kampus, policija traga za osumnjičenima!
PUCNJAVA U TORONTU: Srednjoškolac ranjen, napadač pobegao! (FOTO)

PUCNJAVA U STUDENTSKOM KAMPU: U Mičigenu ubijene tri osobe, napadač izvršio samoubistvo!

Izvor: N1 / Telegraf
Foto: Pixabay

YOU MAY LIKE