Chicago, IL
75°
Fair
6:10 am7:30 pm CDT
Feels like: 75°F
Wind: 8mph NW
Humidity: 38%
Pressure: 29.71"Hg
UV index: 6
2 pm3 pm4 pm5 pm6 pm
73°F
68°F
63°F
63°F
61°F
MonTueWedThuFri
63°F / 48°F
64°F / 59°F
66°F / 50°F
57°F / 46°F
54°F / 43°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

MASK URNISAO NOVINARA BBC-A: Širili ste dezinformacije oko maski i kovid vakcina! (VIDEO)

Snimak razgovora Ilona Maska, američkog milijardera i izvršnog direktora Tvitera, i novinara Bi-Bi-Sija Džejmsa Klautona munjevito se širi društvenim mrežama.

Mask je u razgovoru optužio novinara da nije sposoban da navede primere dopuštenog govora mržnje na ovom društvenom mediju.

Novinar je pitao Maska kako planira da se uhvati u koštac sa incidentima govora mržnje koji se prijavljuju na Tviteru.

Kada je Mask zamolio novinara da navede neke primere govora mržnje na Tviteru, novinar je to odbio.

“O kakvom govoru mržnje govorite? Mislim, koristite Tviter. Vidite li porast govora mržnje? Neka lična anegdota? Niste sposobni da navedete?! Mislim da je to apsurdno, vi lažete”, odbrusio je milijarder.

“Tražim jedan primer, a vi ne možete da date nijedan. Onda kažem, gospodine, da vi možda ne znate o čemu govorite. Ne možete mi dati nijedan primer sadržaja mržnje, čak nijedan tvit. A ipak ste tvrdili da je sadržaj pun mržnje sveobuhvatan. To je laž, samo ste lagali”, uporan je bio Mask.

Tviter je nedavno označio Bi-Bi-Si kao „medij koji finansira vlada Velike Britanije“, što je dovelo do oštre reakcije britanske javne televizije. “Bi-Bi-Si je, i uvek je bio, nezavisan.

“Finansira nas britanska javnost putem naknade za licencu”, stoji u saopštenju Bi-Bi-Sija.

Ilon Mask je u intervjuu optužio Bi-Bi-Si i za prikrivanje nuspojava vakcinisanja protiv kovida 19 i širenje dezinformacija o maskama.

PROČITAJTE VIŠE:

“Smatra li se Bi-Bi-Si uopšte odgovornim za dezinformacije o maskama i nuspojavama vakcinisanja? Uopšte niste izveštavali o tome“, rekao je Mask i nastavio: “A šta je s činjenicom da je Bi-Bi-Si bio pod pritiskom britanske vlade da promeni uređivačku politiku?”

Komentari na intervju su svakakvi, a mnogi se slažu s činjenicom da novinar u intervjuu naprosto nije bio dorastao Masku. “Uništio ga je!”, napisao je jedan komentator.

“Evo, ovako izgleda novinarstvo Bi-Bi-Sija”, preneo je Jutarnji list. Intervju je u međuvremenu postao viralan pa je samo na Jutjubu u nekoliko sati pogledan više miliona puta.

POVEZANE TEME:

VEĆ MU PRESELO: Ilon Mask najavio moguću prodaju Tvitera, tvrdi da je upravlanje mrežom “bolno”!

BAJDEN REĐA GAFOVE: Zbog izjave u Velikoj Britaniji morala da reaguje Bela kuća!

BOMBA U TAJNIM AMERIČKIM PAPIRIMA: Specijalci iz više zapadnih zemalja ratuju u Ukrajini!

Izvor: B92
Foto: Printscreen YouTube / TheDC Shorts

YOU MAY LIKE