Chicago
16°
Делимично облачно
6:55 am4:21 pm CST
Осећај: 1°F
Ветар: 14mph WNW
Влажност: 60%
Притисак: 30.21"Hg
УВ индекс: 0
СреЧетПет
41/32°F
46/34°F
41/36°F

Published 2 godine ranije

By Antonije Kovačević

MASK UPOREDIO TRUDOA SA HITLEROM: Vlasnik “Tesle” kritikuje premijera Kanade zbog razbijanja kamiondžijskog Konvoja slobode!

Ilon Mask je uporedio kanadskog premijera Džastina Trudoa sa Adolfom Hitlerom u memu koji kritikuje njegovo gušenje protesta kamiondžijskog Konvoja slobode.

Mask, najbogatiji čovek na svetu i zagovornik kriptovaluta, objavio je mem na Tviteru, reagujući na vesti da kanadske vlasti pokušavaju da spreče finansiranje protesta preko kriptovaluta.

Slika prikazuje nacističkog diktatora Hitlera uz tekst: ‘Prestanite da me poredite sa Džastinom Trudoom… Imao sam budžet.’ Pozivanje na ‘budžet’ je nejasno i sugeriše da je mem recikliran iz nekih prethodnih kontroverzi oko potrošnje kanadske vlade.

Mask je odgovorio na izveštaj CoinDeska koji ukazuje da je Kraljevska kanadska konjička policija naredila kanadskim berzama da prestanu da omogućavaju bilo kakve transakcije iz 34 kripto novčanika vezanih za proteste.

Izvršni direktor Tesle kritikovao je ograničenja kovida, uključujući mandate za vakcinu. U decembru je potvrdio da su on i njegova deca vakcinisani, rekavši da je “nauka nedvosmislena”, ali da ne odobrava mandate vakcinacije.

„Vi rizikujete, ali ljudi stalno rade rizične stvari“, govoreći o nevakcinisanim, ali i dalje veruje da vakcinacija treba da bude lični izbor.

„Verujem da moramo da pazimo na eroziju slobode u Americi“, rekao je on.

Musk se preselio u Teksas 2021. godine iz Kalifornije zbog strogih mandata države za covid. Musk se raspravljao sa vladinim zvaničnicima oko mandata i kršenja propisa kako bi njegove fabrike bile otvorene tokom pandemije.

Mask je poznat po oštrom humoru i grubim procenama, ali njegovo poređenje Trudoa sa nacističkim vođom, koji je odgovoran za genocid nad milionima Jevreja i početak Drugog svetskog rata, otišlo je predaleko za mnoge korisnike Tvitera.

Američki jevrejski komitet odgovorio je na Maskov tvit pozivom na hitno izvinjenje.

Ali njegov tvit je takođe imao više od 35.000 lajkova, više od 9.000 retvitova i mnogo pozitivnih odgovora, uključujući i onaj od @maroongolf17 koji kaže „moj sledeći auto sada mora da bude #tesla“.

Trudo se suočio sa sopstvenom kontroverzom vezanom za nacistička poređenja.

Trudo je u sredu dobio opomenu u parlamentu kada je optužio poslanicu Konzervativne stranke Melisu Lantsman, koja je Jevrejka, da „stoji sa ljudima koji mašu kukastim krstovima“ nakon što je kritikovala njegovo postupanje na protestima Konvoja slobode.

Izvor: Daily Mail Foto: Daily Mail

YOU MAY LIKE