Chicago
79°
Sunny
6:46 am6:34 pm CDT
Feels like: 81°F
Wind: 9mph SE
Humidity: 60%
Pressure: 30.19"Hg
UV index: 5
SunMonTue
79/61°F
81/63°F
81/68°F

Published 2 years ago

By Antonije Kovačević

BLM PLATIO KAUCIJU ZA ATENTATORA: Obamin aktivista pokušao da ubije kandidata za gradonačelnika, pušten iz zatvora za 100.000$

Aktivista BLM-a optužen za pokušaj atentata na jevrejskog kandidata za gradonačelnika svojevremeno je bio mlada nada Baraka Obame.

Kvintez Braun (21), bio je jedan od 22 osobe koje su izabrane da se sastanu sa bivšim predsednikom Sjedinjenih Država 2019. godine u okviru Obamine “Alijanse čuvara mog brata”, koja ima za cilj da smanji jaz u postignućima sa kojima se suočavaju mladi dečaci i obojeni muškarci.

BIO JE MLASDA NADA, A POSTAO UBICA U POKUŠAJU: Braun na slici gore desno iznad Obame

Braun, iz Luisvila u Kentakiju, bio je uslikan kako se smeje iza predsednika, a veb sajt Fondacije Obama ga je čak nazvao budućom zvezdom, ali je sada optužen za pokušaj ubistva Krega Grinberga. A njegov slučaj je izazvao dodatno ogorčenje nakon što se pokazalo da je lokalni ogranak pokreta „Black Lives Metter“ platilo kauciju od 100.000 dolara.

U ponedeljak se Kvintez Braun, po izveštaju medija, pojavio u predizbornom štabu demokratskog kandidata za gradonačelnika Grinberga u Louisvilu u Kentakiju, gde je otvorio vatru.

KRATKO SE ZADRŽAO U ZATVORU: BLM platio za Kvinteza Brauna kauciju od 100.000 dolara

Braunov advokat Rob Egert prekorio je one koji su sugerisali da je reč o antisemitskom napadu. Egert je rekao: „Ovo nije zločin iz mržnje. To je slučaj mentalnog zdravlja.’ Policajci još nisu komentarisali motiv.

Grinberg je, s druge strane, rekao da je „traumatizovan“ svojim susretom sa smrću.

Grinberg je dodao: „Naš sistem krivičnog pravosuđa je očigledno pokvaren. Gotovo je nemoguće poverovati da neko može da pokuša ubistvo u ponedeljak, a da izađe iz zatvora u sredu.

Izvor/Foto: Daily Mail

YOU MAY LIKE