Chicago, IL
55°
Sunny
6:39 am5:29 pm CST
Feels like: 52°F
Wind: 16mph S
Humidity: 33%
Pressure: 30.1"Hg
UV index: 0
6 pm7 pm8 pm9 pm10 pm
50°F
48°F
45°F
45°F
43°F
WedThuFriSatSun
59°F / 41°F
48°F / 34°F
37°F / 25°F
41°F / 34°F
55°F / 37°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

MASK RAZOTKRIO SKANDAL: FBI platio Tviteru milione za cenzuru informacija o Hanteru Bajdenu?

Posle otkrivanja informacije da je američki Federalni istražni biro platio „Tviteru” najmanje tri i po miliona dolara, zvaničnici FBI odbili su da obelodane koje su još druge društvene mreže plaćali.

Predstavnici FBI izjavili su „Foks njuzu” da je značajna uplata „Tviteru” zapravo „nadoknada” za troškove procesuiranja zahteva biroa u periodu od dve godine.

„Dejli mejl“ piše da je FBI tražio od „Tvitera” da blokira naloge koji su uglavnom povezani sa konzervativcima i „stranim uticajima”.

Tako je, navodno, „Tviter” u početku verovao da je priča o laptopu Hantera Bajdena „ruska dezinformacija”.

Međutim, prošle nedelje saznalo se da je Džim Bejker, glavni advokat „Tvitera” i bivši generalni savetnik FBI-a, lično intervenisao i tražio da priča bude zabranjena, prenosi RT.

Bejker je rekao Džoelu Rotu, šefu obezbeđenja „Tvitera”, da priču o laptopu treba blokirati – dan nakon što je bio na brifingu kod bivših kolega iz FBI.

„Postoje neke činjenice koje ukazuju da su materijali možda hakovani. Jednostavno nam treba više informacija. Pretpostavljam da ćemo ograničiti pristup njihovom članku u skladu sa kršenjem naše politike hakovanih materijala”, naveo je Bejker u pismu Rotu.

PRATITE NAS I NA FEJSBUKU:

Republikanska većina u Predstavničkom domu obećala je da će istražiti način rada „Tvitera” u vreme predsedničkih izbora 2020. godine.

FBI je naveo da je su plaćali i druge društvene mreže, ali nisu želeli da pruže dodatne informacije.

Predstavnici biroa rekli su da FBI mora da ponudi nadoknadu za sve razumne troškove koji su povezani sa pribavljanjem informacija koje su neophodne za pravne procese.

„Iako nismo u mogućnosti da razgovaramo o konkretnim isplatama, od vlade se traži da obezbedi nadoknadu razumnih troškova direktno vezanih za traženje, sastavljanje, reprodukciju ili na drugi način pružanje informacija koje odgovaraju zakonskom procesu. Ovaj uslov je postavljen saveznim zakonom i sudovi su konačni arbitri o razumnoj nadoknadi”, rekli su zvaničnici FBI.

„Vlada je platila ‘Tviteru’milione dolara da cenzuriše informacije”, prokomentarisao je vlasnik „Tvitera” Ilon Mask novu turu „Tviter fajlova”.

Ranije je novinar Met Taibi rekao je da je kontakt „Tvitera“ sa FBI bio „stalan, kao da je u pitanju podružnica.”

POVEZANE TEME:

MASK RAZOTKRIO SKANDAL: Bivši vlasnici Tvitera čistili dokaze protiv Hantera Bajdena!

NJUJORK TAJMS PRIZNAO: Inkriminišući mejlovi Bajdenovog sina su autentični!

SKANDALOZNE FOTKE BAJDENOVOG SINA: Hanter, prostitutke i pas u krevetu! (VIDEO)

Izvor: Politika
Foto: Printscreen YouTube / ABC News, Insider News

YOU MAY LIKE