Chicago
73°
Cloudy
6:37 am6:48 pm CDT
Feels like: 73°F
Wind: 9mph ESE
Humidity: 62%
Pressure: 30.09"Hg
UV index: 0
SatSunMon
73/59°F
72/63°F
70/61°F

Published 3 months ago

By Antonije Kovačević

MARKO JE PONOS SRBIJE: Fudbalski trener nakon titule svetskog šampiona osvojio i Ligu nacija sa američkom reprezentacijom! (FOTO)

Američka fudbalska reprezentacija osvojila je Ligu nacija svetske CONCACAF zone tako što je u polufinalu pobedila najvećeg rivala Meksiko, a zatim u finalu i Kanadu. Ekipu je sa klupe predvodio srpski stručnjak Marko Mitrović, koji je prošle godine imenovan za selektora U19 i pomoćnika selektora A reprezentacije.

Srpski stručnjak je fudbalsku karijeru počeo u Crvenoj Zvezdi, zaigrao za juniorsku reprezentaciju Srbije, da bi je posle nekoliko domaćih klubova nastavio u Azerbejdžanu, zatim Kazahstanu.

Po povratku u Srbiju počeo je trenersku karijeru i postao deo stručnog štaba Veljka Paunovića, sa kojim je predvodio omladinsku selekciju Srbije prvo do trećeg mesta na Evropskom prvenstvu u mađarskoj, a zatim i do najvećeg uspeha u istoriji našeg fudbala – titule svetskih prvaka na Novom Zelandu 2015.godine.

Učestvovao je u stvaranju generacije koja sada sa velikim uspehom igra u velikim evropskim klubovima, a igrači poput Sergeja Milinković Savića, Nemanje Maksimovića, Luke Jovića, Andrije Živkovića… danas su okosnica seniorske reprezentacije Srbije.

Nakon što je uzeo titulu svetskog šampiona sa Veljkom Paunovićem odlazi u SAD, gde postaje pomoćni trener profesionalnog kluba Čikago fajer, gde radi sa Švanjštajgerom i Kataijem. Posle četiri godine odlazi iz kluba i počinje saradnju sa Fudbalskim savezom SAD, koji ga prošle godine imenuje za seklektora U19 selekcije.

Pre osvajanja Lige nacija, Mitrović je sa američkim mladim timom (igrači starosti do 19 godina) već osvojio veliki internacionalni turnir koji je prošle godine održan u Sloveniji.

Piše: Antonije Kovačević Foto: Twitter

YOU MAY LIKE