Chicago, IL
30°
Snow / Wind
6:34 am5:32 pm CST
Feels like: 18°F
Wind: 20mph N
Humidity: 92%
Pressure: 29.85"Hg
UV index: 0
10 pm11 pm12 am1 am2 am
28°F
28°F
28°F
28°F
27°F
SatSunMonTueWed
36°F / 30°F
57°F / 37°F
61°F / 50°F
66°F / 30°F
36°F / 27°F

Published 1 year ago

By admin

MARKO (30) PODLEGAO POVREDAMA: Mladić iz Svilajnca izgubio život zbog greške lekara!

Marko Stojanović (30) iz Svilajnca, koji je posle komplikacija u Opštoj bolnici u Ćupriji, prebačen u Kragujevac, a potom i na Urgentno odeljenje novog Kliničkog centra u Beogradu, noćas je podlegao povredama.

Marko je u ponedeljak 24. oktobra otišao u ćuprijsku bolnicu na rutinsku kolonoskopiju, nakon čega se njegovo stanje zakomplikovalo..

Nikolina tvrdi da mu je lekarskom greškom prilikom pregleda, probušeno tanko i debelo crevo, a da su se potom, kako kaže, samo nizali katastrofalni potezi lekara, pa mu je u operacionoj sali tokom intubacije probušeno i plućno krilo.

Marka su iz Ćuprije hitno transportovali u Univerzitetsi klinički centar u Kragujevcu, gde su ga čak tri puta reanimirali.

„Otišao je zdrav i prav na običan i rutinski pregled. Gastroenterolog dr Goran Gajić koji je radio pregled, probušio mu je i tanko i debelo crevo. Marka su onda hitno prebacili na hirurgiju, ali tamo su mu prilikom intubacije probušili plućno krilo. Postalo je kritično, nisu mogli da ga probude iz anestezije i hitno su ga prebacili u Kragujevac“, ispričala je Markova supruga Nikolina.

Marko je proveo više od četiri dana u veštačkoj komi, ali pošto su pluća pretrpela velika oštećenja, prebačen je na dalje lečenje u Klinički centar Srbije u Beogradu.

„Za lekare u Kragujevcu nemam reči, oni su se trudili da urade sve što mogu. Drenirali su mu pluća, doveli su ga čak i u stabilno stanje, ali mu je tokom noći pozlilo. Morali su da ga reanimiraju. U Kragujevcu su ga čak tri puta reanimirali. Uradili su sve što su mogli, a da bi mu sačuvali život, uputili su ga u Beograd“, rekla je Nikolina.

U pisanom odgovoru bolnica nije negirala da je došlo do određenih propusta i u saopštenju koje je potpisao direktor, navode da je o svemu obavešteno Ministarstvo zdravlja i zdravstvena inspekcija.

„Obaveštavamo vas da je Opšta bolnica Ćuprija, zdravstvena ustanova sekundarnog nivoa zdravstvene zaštite, koja radi u skladu sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti i svim drugim primenjivim zakonima i podzakonskim aktima, instrukcijama Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i nadležnog Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Mediji
Foto: Privatna arhiva

YOU MAY LIKE