Chicago
43°
Fair
6:51 am7:03 pm CDT
Feels like: 34°F
Wind: 14mph SSW
Humidity: 50%
Pressure: 30.14"Hg
UV index: 0
WedThuFri
52/39°F
43/34°F
39/36°F

Published 7 days ago

By Serbian Times

MARIJA ZAHAROVA: Pritisak Amerike na Srbiju neće prestati ni nakon uvođenja sankcija Rusiji!

Srpski ministar privrede Rade Basta ima neko čudno razmišljanje, kada govori da Srbija treba da uvede sankcije Rusiji, izjavila je portparolka ministarstva inostranih spolova Rusije Marija Zaharova.

„Neki čudan stav: Amerika vrši pritisak na Srbiju, a srpski ministar poziva da se izađe sa stavom protiv Rusije. Možda bi bilo bolje da se srpski ministar odlučno izjasni protiv pritisaka na svoju zemlju?

Rusija je, za razliku od SAD, uvek poštovala Srbiju i njen narod. A poenta nije samo u istorijskoj istini, već u očiglednoj činjenici: uvođenjem sankcija Rusiji, pritisak Amerike na Srbiju neće prestati, već će se samo pojačati”, napisala je Zaharova na telegramu.

Ministar Basta zatražio je danas u saopštenju da se Vlada Srbije hitno izjasni o uvođenju sankcija Ruskoj Federaciji zbog, kako je naveo, agresije na Ukrajinu, prenosi Sputnjik.

PROČITAJTE VIŠE:

„Naša zemlja već plaća veliku cenu zbog neuvođenja sankcija Rusiji i to postaje neizdrživo. Ja kao ministar privrede da gledam koliki se pritisak vrši na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a da mi ćutimo, to ne mogu da prihvatim.

Zato sam za uvođenje sankcija Rusiji, stojim uz predsednika Vučića u odbrani državnih i nacionalnih interesa i imam apsolutno poverenje u njega.

Zato od Vlade Srbije i svih ministara tražim da se izjasne po ovom pitanju”, poručio je Basta, a prenela agencija Tanjug.

Kao zemlja koja je i sama kroz istoriju bila suočena sa sankcijama i čiji je narod trpeo teške ekonomske posledice, nismo doneli tu odluku jer smo se nadali da će se sukobi okončati, da će prevladati razum i da će dve strane konačno sesti za pregovarački sto, naveo je.

„Nažalost, sa protokom vremena suočeni smo sa jednom novom realnošću. Sukobu se ne vidi kraj, a razuma kao da je ponestalo. U sukobu velikih uvek stradaju male države i usled globalnih previranja Srbija je suočena sa strahovitim pritiscima”, naveo je on. Prema njegovim rečima, potrebno je da Vlada Srbije donese jedinstven stav o tome u kom pravcu će zemlja ići dalje.

POVEZANE TEME:

BAHMUT PRED PADOM: Rusi biju iz svih oružja, Ukrajinci objavili snimak snajperske zasede (VIDEO)

VIMBLDON UKIDA ZABRANU ZA RUSE: Postoji jedan uslov, a ko ga ne ispuni biće drastično kažnjen!

EKSPLOZIVAN IZVEŠTAJ O SEVERNOM TOKU: Gasovod u Baltiku je raznesen, a evo ko stoji iza operacije!

Izvor: Politika
Foto: Printscreen YouTube / learn a language with leslie

YOU MAY LIKE

DŽEJ LO DOLAZI U BEOGRAD! Pevačica doleće privatnim avionom na proslavu srpskog milionera, dobiće 200.000 evra za dva sata!
MLADI NIŠLIJA POGINUO U AMERICI: Izgubio život u udesu, prijatelji prikupljaju novac da vrate telo u Srbiju! (FOTO)
“OD MENE STE HTELI DA SAVIJEM KIČMU, PRED MUŽEM PITU”: Ko je devojka koja je optužila Ramba Amadeusa za zlostavljanje!
SRPSKA PREMIJERA KOJA JE OBORILA ČIKAGO S NOGU: Priča o ljubavi obično udavi, a ova nas je oduševila! Pogledajte zašto... (FOTO+VIDEO)
PUSTINJSKI SRBI ČUVAJU VERU PREDAKA: A sve više Amerikanaca prima pravoslavlje u crkvi Svetog Save u Finiksu (VIDEO)
KO NE SLUŠA TIFU, SLUŠAĆE OLUJU: Bijelo dugme održalo koncert za pamćenje u Čikagu, pevali i oni koji ne govore srpski
“SAMO SKINI TO, MOLIM TE”: Milioner putnici u avionu ponudio 100.000$, pod jednim uslovom!
EKONOMSKI KOLAPS STIŽE U EVROPU: Sunovrat velike švajcarske banke izazvao paniku, preti nova kriza!