Chicago
66°
Mostly Cloudy
6:44 am6:38 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 7mph ENE
Humidity: 86%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 0
FriSatSun
72/59°F
79/63°F
79/63°F

Published 4 months ago

By Serbian Times

MALIŠANI SA KOSOVA U PRESTONICI SRPSKE TRUBE: Deca iz Gračanice oduševljena Gučom! 

Grupa dece sa Kosova i Metohije iz mesta Gračanica imala je jedinstvenu priliku da poseti Guču, jedno od najznačajnijih kulturno-umetničkih mesta u Srbiji. Guča je poznata po bogatoj istoriji i izuzetnoj umetnosti koja je prožeta tradicijom i autentičnošću.

Prilikom njihove posete, deca su dočekana od strane Snežane Kostić, predsednice Udruženja samoukih slikara i vajara Dragačeva u prostorijama udruženja u Guči. Snežana je sa ljubavlju predstavila deci izložene umetničke radove, koji su odisali kreativnošću i veštinom lokalnih slikara. Deca su imala priliku da se upoznaju sa različitim tehnikama slikanja i da se inspirišu za sopstvene umetničke poduhvate.

Pored razgledanja izložbe, deca su uživala u pričama o istoriji Guče. Upijajući svaku reč, saznala su o bogatom kulturnom nasleđu ovog područja, kao i o velikim događajima i tradicijama koje su oblikovale život lokalne zajednice. Ova interaktivna edukacija nije samo proširila njihovo znanje o istoriji, već im je pružila dublje razumevanje i poštovanje prema tradiciji i kulturi drugih regiona.

Nakon zanimljive posete udruženju slikara i vajara, druženje se nastavilo u Lapidarijumu, fascinantnom muzeju na otvorenom, posvećenom Krajputašima.Deca su prošetala kroz ovo jedinstveno mesto, koje je svojevrsni spomenik istorije, prirode i društva. Obasjana sunčevim zracima, deca su oduševljeno razgledala skulpture, instalacije i arhitektonski dizajn koji su oživeli priče i simbole prošlosti. Svaki korak je bio prilika za nova saznanja o istorijskim događajima i prirodnim lepotama koje su obeležile Guču.

Uzbuđenje i radost dece su se ogledali na njihovim licima dok su kroz svoje slikarske kreacije prenosili utiske sa ove posebne posete. Njihova mašta i kreativnost su procvetale, inspirisane očaravajućim ambijentom i pričama koje su čuli. Ova poseta Guči je bila ne samo putovanje kroz umetnost i istoriju, već i nezaboravno iskustvo koje će deci ostati urezano u pamćenje kao dragoceno i obogaćujuće iskustvo.”

Deci i prosvetnim radnicima sa Kosova želimo dobro zdravlje, da ostvare svoje snove, da se dokažu na putu vlastite afirmacije i da ih prati samo radost.

PROČITAJTE VIŠE:

POTRESNA ISPOVEST ČUVENOG GRADE (73) IZ ČIKAGA: Mi Srbi smo toliko moćni da bi mogli da vladamo Amerikom, ali nam fali sloga (VIDEO)

INTERVJU, LANMI MIAMI, SRBIN U PORNO HOLIVUDU: Ljubim ruke svim svojim partnerkama, trudim se da predstavim Srbiju u najboljem svetlu! (VIDEO)

“USTANITE I POMOLITE SE”: Veštačka inteligencija održala liturgiju u punoj crkvi Svetog Pavla u Nemačkoj! (VIDEO)

Izvor: RINA
Foto: turizamdragacevo.org

YOU MAY LIKE