Chicago, IL
55°
Partly Cloudy
6:28 am5:37 pm CST
Feels like: 54°F
Wind: 14mph SSW
Humidity: 84%
Pressure: 29.42"Hg
UV index: 0
6 am7 am8 am9 am10 am
55°F
55°F
55°F
57°F
59°F
WedThuFriSatSun
32°F / 21°F
46°F / 34°F
52°F / 37°F
61°F / 45°F
63°F / 50°F

Published 2 years ago

By admin

MAJKA VOJNIKA POGINULOG U KABULU: “Neodgovorni i dementni” Bajden je poslao mog sina u smrt!

Majka Rajlija MekKoluma, jednog od 13 američkih vojnika ubijenih u terorističkom napadu na aerodromu u Kabulu, uključila se u radio emisiju i nazvala predsednika SAD “neodgovornim, dementnim, go***tom”.

“Ovo je bio nepotreban debakl koji je mogao da se reši na odgovarajući način. Imali su mesece i mesece da sklone sve iz Avganistana, i izabrali su da to ne učine. Poslali su 6.000 vojnika, a moj sin je bio jedan od onih koji su razneti u terorističkom napadu”, rekla je Keti MekKolum.

Majka iz Kolorada izabrala je da izađe u javnost jer “nije mogla da sedi i ćuti” i da misli da “treba svoja osećanja da izrazi kroz bes, pre nego kroz suze”. Njen 20-godišnji sin, koji se nedavno oženio, spremao se da dođe kući kako bi bio sa svojom suprugom na rođenju prvog deteta u septembru, ali je umesto toga bio poslat od strane Bajdenove administracije da pomogne povlačenju iz Avganistana, dok su talibani preuzimali kontrolu nad zemljom.

“To neodgovorno, demencijom uništeno go**o je poslalo mog sina u smrt”, rekla je MekKolum.

“I tako, mog sina više nema, i samo želim da znate – svi vi demokrate, koji ste varali na izborima ili koji ste ga legitimno doveli na vlast, vi ste ubili mog sina zajedno sa demencijom uništenim g*om koje čak ne zna ni ko je u Beloj kući. On još misli da je senator”.

MekKolum je ispričala da će se sastati sa kongresmenkom Loren Bobert, kako bi njena priča došla do što većeg broja ljudi.

Prethodno je Stiv Nikui, otac poginulog vojnika Karima Nikuija, rekao u emisiji Takera Karlsona na Fox News-u, kako je tragedija u Kabulu mogla da se izbegne da je Pentagon naredio evakuaciju preko vazdušne baze Bagram, koja je napuštena u julu.

“Aerodrom u Kabulu je streljački poligon, pošto je saobraćaj smešten u usko grlo. To je bilo haotično i nije bilo planski izvedeno”, naveo je Nikui.

U terorističkom napadu u četvrtak, za koji je odgovornost preuzela teroristička grupa ISIS-K, poginulo je 13 Amerikanaca i najmanje 170 Avganistanaca, od kojih 28 talibana, dok su stotine ranjene. Bajden je nakon toga najavio da se očekuje još jedan napad.

Izvor: Espreso
Foto: Pixabay

YOU MAY LIKE