Connect with us

Srbija

MAJČINA LJUBAV NEMA GRANICA: Baka Olga (77) svaki dan na leđima nosi nepokretnog sina i tako od njegovog rođenja

Published

on

“Da je majka uz mene živa i zdrava, bar ovoliko koliko je sad. A dokle ćemo moći i ja i ona, to ćemo videti”, kazao je Predrag (59) iz okoline Kosjerića

Iako je zbog cerebralne paralize od rođenja nepokretan, 59-godišnji Predrag Bošković iz Mušića kod Kosjerića, uz podršku 77-godišnje majke, koja ga od rođenja nosi na plećima, uspešno pobeđuje životne prepreke.

Obrađuje drvo, izrađuje nameštaj, bavi se pirografijom, druži se, i uz podršku porodice, rodbine, komšija i kosjerićkog Centra za socijalni rad, kako kaže, “živi punim plućima”.

Majka me je nosila na leđima u školu i iz škole, majka je podelila život sa mnom, takoreći i ona živi dva života na neki način, moj i njen

Prvi, ali i svi naredni koraci u gotovo šest decenija života Predraga Boškovića, bili su uz njenu snažnu majčinsku ljubav, podršku i pomoć.

“Majka me je nosila na leđima u školu i iz škole, majka je podelila život sa mnom, takoreći i ona živi dva života na neki način, moj i njen”, ispričao je Predrag.

Olga Bošković, Predragova majka, kazala je da je bilo lakše dok je bio manji.

“E sad, kako je veći… Nije lako volikog čoveka dignuti na leđa i nositi i sve, ali šta ćeš, tako mi je Bog valjda usudio, pa nemam kud, moram”, rekla je Olga.

Ja njega tu iznesem i dodam mu sve što mu treba, turim tu, a kolica su imala neka al‘ on ne može, gde ćemo mi tu kolica, ne može, nudilo je Socijalno, neka

Uz sve obaveze u domaćinstvu na selu, uprkos krhkoj građi i godinama, Olga prati Predragova interesovanja, kojih se zbog bolesti nije odrekao.

“Ja njega tu iznesem i dodam mu sve što mu treba, turim tu, a kolica su imala neka al‘ on ne može, gde ćemo mi tu kolica, ne može, nudilo je Socijalno, neka”, dodaje Olga Bošković.

Predrag je, kaže, uvek nalazio neku satisfakciju u životu, utehu u drvetu.

OLGA ŽIVI DVA ŽIVOTA: Uvek je bolesnom sinu pri ruci

“Radim sa drvetom. Ja idem da radim kao da sam dogovorio ogroman posao, ja moram da završim to danas, ja volim da radim”, priča Predrag.

Do novih, životnih pobeda, Predrag jednom, levom rukom stvara, planira i priželjkuje svadbu bratanica.

Da je majka uz mene živa i zdrava, bar ovoliko koliko je sad. A dokle ćemo moći i ja i ona, to ćemo videti“, kazao je Predrag.

Da bi i Predrag i njegova majka mogli što više i dalje, objavljujemo račun za pomoć ovoj porodici: 

Banka Inteza 

160-5300101404201-18

Ovde možete pročitati neke od već objavljenih priča na našem portalu:

ŽIVOT PIŠE ROMANE…A NEKAD I RECEPTE: Kako je jedna mala crna knjiga u imigrantskom koferu iz korena promenila život majka Olje

NAJMLAĐA SRPKINJA NA VRHU MONT EVERESTA: Priča naše Dolores o 60 dana opasne ekspedicije do krova sveta (VIDEO)

DEDA MRAZE, NE ZABORAVI MENE I MOGA BATU: Dunja (3) živi u kosovskoj enklavi, ima samo jednu igračku i puno želja

IZVOR: RTS FOTO: Printscreen/RTS

Advertisement