Chicago
63°
Clear
6:40 am6:45 pm CDT
Feels like: 61°F
Wind: 10mph SE
Humidity: 75%
Pressure: 30.01"Hg
UV index: 0
MonTueWed
72/63°F
70/61°F
66/61°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

“LUCIFER” STIGAO U SRBIJU: U Čačku izmereno neverovatnih 46 stepeni, topi se asfalt! (FOTO)

Lucifer je stigao u Srbiju i zapalio gradski asflat. Tokom dana u Čačku na jednom od termometara prikazano je da trenutna temperatura na suncu iznosi neerovatnih 46 stepeni, pa ne treba ni da čudi što se na ulicama našao samo ko mora.

-Kad izađete napolje dočeka vas neverovatna vrelina, ne može da se diše. Imate osećaj da sve gori. Izašla sam do prodavnice, ali sam se pokajala što sinoć nisam kupila sve što mi treba, kaže za RINU Čačanka Ana Lopičić.

Ulice su prazne, bašte kafića imaju vrlo malo gostiju, ali i u poslovne objekte retko su zalazile mušterije. Čak i jutarnja temperatita u Čačku bila je visoka i iznosila 25 stepeni.

PROČITAJTE VIŠE:

-Ljudi koji su danas prošli pored radnje i u nju ušli mogli su se izbrojati na prste jedne ruke. Ovde sam zaposlena preko deset godina i ne pamtim da je ikada izmerena ovolika temperatura u centru grada, juče na tom istom termometru prikazano je da je napolju čak 51 stepen”, kaže radnica zaposlena u butiku na glavnom trgu.

Mnogi su spas od vreline i Lucifera potražili na Gradskom bazenima i plaži pored reke Zapadne Morave, ali i na reci Kamenici koja protiče kroz okolna sela.

Lekari apeluju da se građani ponašaju u skladu sa vremenskim uslovima i da hronični bolesnici izbegavaju izlazak po najjačem suncu.

POVEZANE TEME:

HEROJ PRIJEPOLJSKIH MALIŠANA: Zasukao rukave i sam napravio jedino kupalište u gradu! (FOTO)

SVI SU MISLILI DA JE LUD: Nikola na Fruškoj gori napravio kuću za koju ne plaća račune, a sve je na dugme! (VIDEO)

RAJSKA OAZA NA OBALI DRINE: Splavarska pećina podseća na prizor iz bajke i idealna je za bekstvo u hlad! (FOTO)

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE