Chicago, IL
73°
Mostly Cloudy
5:24 am8:09 pm CDT
Feels like: 73°F
Wind: 15mph SSW
Humidity: 68%
Pressure: 29.8"Hg
UV index: 3
5 pm6 pm7 pm8 pm9 pm
75°F
75°F
75°F
73°F
70°F
TueWedThuFriSat
86°F / 61°F
75°F / 57°F
77°F / 61°F
79°F / 63°F
75°F / 61°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

LOŠE VESTI ZA TRAMPA: Sudija odbio odlaganje suđenja za navodno silovanje novinarke!

Sudija na njujorškom Menhetnu odbio je danas zahtev bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa da se odloži suđenje zakazano za 25. april po tužbi da je Tramp izneo klevetu na račun bivše kolumnistkinje časopisa “El” E. Džejn Kerol kada je negirao da ju je silovao.

Kaplan je naveo da je slučaj Kerol potpuno nezavistan u odnosu na krivičnu prijavu protiv Trampa zbog podmićivanja zvezde filmova za odrasle Stormi Danijels pred izbore 2016. da ne bi otkrila njihovu navodnu seksualnu vezu, preneo je Rojters.

Trampovi advokati pozvali su prošle sedmice okružnog sudiju Luisa Kaplana u saveznom sudu na Menhetnu da odobri odlaganje suđenja do najmanje 23. maja zbog, kako su naveli, nedavnog štetnog medijskog izveštavanja o krivičnoj prijavi podnetoj protiv Trampa.

Kaplan je rekao da nema razloga za pretpostavku da će u maju porota biti u potpunosti bez uticaja medijskog izveštavanja.

Sudija je rekao da je veliki publicitet medija izazvao sam Tramp sopstvenim izjavama, a da je zatim ocenio da je taj publicitet štetan po njega.

Kerol je tužila Trampa, tvrdeći da ju je krajem 1995. ili početkom 1996. silovao u luksuznoj robnoj kući na Menhetnu. Kerol je opisala taj incident u svojim memoarima, a magazin “Njujork“ objavio je taj deo u junu 2019. godine, nakon čega je Tramp izjavio da ne poznaje Kerol, da ona nije njegov tip, kao i da je izmislila epizodu o silovanju da bi prodala svoju knjigu.

Tramp je u velikoj meri ponovio svoje poricanje u oktobru 2022. godine.

PROČITAJTE VIŠE:

TRAMP STIŽE U NJUJORK: Traži odlaganje suđenja za navodno silovanje novinarke!

NOVI PROBLEMI ZA TRAMPA: Novinarka podnela tužbu za silovanje protiv bivšeg predsednika SAD

DONALD TRAMP TUŽIO SVOG BIVŠEG ADVOKATA: Traži basnoslovnu odštetu zbog kršenja ugovora!

Izvor: Nova
Foto: Printscreen YouTube / FULL SEND Podcast Clips

YOU MAY LIKE