Chicago
72°
Partly Cloudy
6:41 am6:43 pm CDT
Feels like: 72°F
Wind: 11mph NE
Humidity: 75%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 1
TueWedThu
72/63°F
66/63°F
66/59°F

Published 3 months ago

By Serbian Times

LJUBAV NA USTA ULAZI: Srpska hrana i šljivovica osvojili srca posetilaca čuvenog bečkog festivala!

Kulturno-sportsko društvo “Bambi” iz Beča učestvovalo je po 3. put u manifestaciji “Mi u Otakringu i Pencingu” (Wir in Ottakring und Penzing) u 16. Bečkoj opštini, koja je i matična opština ovog kluba.

Na velikom štandu, KSD “Bambi” je ove godine predstavio srpske specijalitete kojima posetioci nisu mogli da odole, tražene su bile i kiflice, ali i štrudle i drugi kolači. Osim toga, mogla se probati šljivovica, ali i videti tradicionalni srpski predmeti kao što su čutura, delovi nošnje, ćilimi i drugi suveniri. Pored toga, u okviru programa festivala, dečiji, pionirski, pripremni i izvođački ansambl “Bambija” su kroz igru i pesmu prezentovali srpsku tradiciju i kulturu.

-Ovaj događaj je bio prilika da nas još bolje upoznaju naši sugrađani u 16. Bečkoj opštini, ali i sve Bečlijke i Bečlije iz drugih opština koji dođu na manifestaciju. To je bilo i odlično mesto da nizom aktivnosti prezentujemo srpsku tradiciju i kulturu na jako lep način, ali i da predstavimo dobar zajednički suživot svih generacija i kultura u opštini. Pored toga što nam je očuvanje kulture i tradicije prioritet, isto tako nam je jako važno da imamo kvalitetnu saradnju sa institucijama u opštini i gradu. Želim da naglasim da je saradnja sa našom opštinom na izuzetnom nivou i da postoji intenzivna uzajamna podrška u zajedničkom radu – kaže Aleksandar Stanković, predsednik KSD “Bambi” iz Beča.

Festival “Mi u Otakringu i Pencingu” je tradicionalna bečka manifestacija koja se održava svakog juna u okviru koje se brojne organizacije iz 14. i 16. Bečke opštine predstavljaju svoj rad stanovnicima grada Beča. Na taj način, posetioci mogu da upoznaju organizacije u svom okruženju, otkriju nove aktivnosti i hobije i odmah ih isprobaju. Na sceni se svira živa muzika i mogu se gledati nastupi udruženja učesnika manifestacije, a postavljen je i veliki broj štandova sa ručnim radovima i rukotvorinama.

KSD “Bambi” obeležava pola veka postojanja

Kulturno – sportsko društvo “Bambi” je osnovano 1973. godine sa ciljem razvoja i očuvanja kulturne i folklorne baštine Srba u Austriji i ove godine obeležava 50 godina postojanja. Društvo okuplja više od 600 članova grupisanih u nekoliko sekcija kao što su: folklorna, fudbalska, ribolovačka i muzička.

Najmasovnija je folklorna sekcija, podeljena u šest uzrasnih kategorija, od najmlađeg do veteranskog sastava. Kulturno-sportsko društvo “Bambi” je dobitnik i brojnih priznanja i pobednik na mnogobrojnim festivalima širom Evrope, kao i rado viđen gost na priredbama drugih kulturno-umetničkih društava kako u Austriji tako i u inostranstvu.

PROČITAJTE VIŠE:

NAJUSPEŠNIJA SRPKINJA SE VRATILA U BEOGRAD: Evo kako je dočekana naša “kraljica nafte i gasa”! (FOTO, VIDEO)

ISPOVEST KONZULA SRBIJE U SUDANU: Svaki dan sluša “Vidovdan”, a sada je u ratu izgubio sve! (FOTO, VIDEO)

POVRATAK U DOMOVINU: Ispovest Đorđa (27) o životu u Kanadi, jedna stvar će mu zauvek ostati urezana! (FOTO)

Izvor: Blic
Foto: KSD Bambi/Ustupljena fotografija

YOU MAY LIKE