Chicago
36°
Ведро
6:56 am4:21 pm CST
Осећај: 28°F
Ветар: 10mph SW
Влажност: 68%
Притисак: 29.93"Hg
УВ индекс: 0
ЧетПетСуб
50/37°F
43/39°F
45/37°F

Published 2 godine ranije

By Antonije Kovačević

LICE UBICE: Ovo je dete koje je ubilo 19 dece, 2 učitelja i pucalo na svoju baku! Objavljen snimak kada je krenuo u masakr (VIDEO)

Naoružani napadač ubio je devetnaestero dece i nastavnika u osnovnoj školi u Uvaldeu, u Južnom Teksasu, objavio je guverner Gregg Abbott, prenose agencije AFP i Reuters. 

Napadač je “ubio, na okrutan i sumanut način, 19 učenika, nastavnika i svoju babu pre toga”, rekao je Greg Abbott.

Osumnjičenik, 18-godišnji Salvador Ramos, takođe je poginuo, verovatno u pucnjavi kojom su odgovorili policajci u tragediji u Osnovnoj školi Robb, 130 kilometara od grada San Antonija.

“On je izašao iz vozila. Imao je pištolj, a verovatno i pušku. Živeo je u Uvaldeu u Teksasu. Ubili su ga policajci koji su došli na mesto događaja”, objavio je guverner. Pre napada na školu ubio je svoju baku.

Društvenim mrežama se deli video na kojem se vidi trenutak kada je napadač ušao u osnovnu školu, pre nego li je krenuo ubijati nevine žrtve.

Pucnjave na javnim mjestima gotovo su svakodnevne u Sjedinjenim Državama i oružano nasilje je u porastu u velikim gradovima poput Njujorka, Čicaga, Majamija i San Franciska, naročito nakon pandemije 2020.

Sredinom maja Ameriku je potresao rasistički napad vatrenim oružjem u kojemu je ubijeno 10 Afroamerikanaca u trgovini u Bafalu, u saveznoj državi Njujorku.

Izvor: Index Foto: Youtube

YOU MAY LIKE