Connect with us

događaji

LETITE NEGDE ZA PRAZNIKE? Evo kako da najjeftinije prođete i na šta da obratite pažnju kod kupovine avio-karata!

Published

on

Spremate se put Evrope za praznike, obilazite rodbinu, prijatelje, možda idete na skijanje u neki od turističkih centara na starom dobrom Balkanu. Ili Vam možda baš sa Balkana stižu gosti u Ameriku, pa razmišljate kako i od koga da kupite avio karte, kojom avio kompanijom da putujete, na šta da obratite pažnju prilikom kupovine…

Ono što treba da znate jeste da na cenu avio karte, pored destinacije, utiču brojni faktori: Datum, vreme polaska, vezani letovi i vreme čekanja, avio kompanija, sezona…

Ukoliko niste sigurni ili nemate vremena da se bavite takvim detaljima, najbolje da pomoć potražite od agencije koja će vam poslati predloge, a na vama ostaje samo da odaberete najpovoljniju opciju.

A kad već odlučite da zadatak pronalaženja najpovoljnije avio karte prepustite agenciji, birajte onu koja vam može pružiti i garantovati i ostale neophodne usluge.

 Svoje dugogodišnjo iskustvo “Vlasina Travel” koristi, ne samo da Vam u datom trenutku obezbedi karte po sniženim cenama, već i kompletne aranžmane koji uz to idu, koji uključuju telekomunikacione usluge i putno osiguranje.

PREPUSTITE VAŠE BRIGE PROFESIONALCIMA: Vlasina Travel

Agencija “Vlasina Travel” godinama sarađuje sa najboljim avio-kompanijama na svetu, poput United, Lufthansa, Austrian, American Airline, British Airways, Scandinavian, Air Serbia, Croatia Airlines, Adria Airwais, Swiss, Turkish Airlines, Delta, Air France, KLM, Air India, Etihad i mnogim drugima, a evo šta oni savetuju – na šta da obratie pažnju prilikom kupovine avio karata.

Datumi

Ukoliko nemate “zakucan” datum polaska možete uštediti novac – nekada samo jedan dan ranije ili kasnije može napraviti veliku razliku u ceni.

Kupovina preko avio kompanija

Ukoliko ponudu tražite direktno od avio kompanije, rizikujete da ne čujete ponude drugih kompanija. Iz tog razloga je agencija bolji izbor – uvek ćete dobiti objedinjenu ponudu od svih avio kompanija, i imaćete izbor.

NA VREME PROVERITE SVE DETALJE LETA: Naročito ako su letovi povezani

Pažljivo proučite vreme i datume povezanih letova

Uvek pažljivo pogledajte vreme i datume vaših letova, jer su za neke letove potrebna noćenja ukoliko sledeći avion polazi narednog dana. Takođe, ukoliko vam je vreme u transferu manje od dva sata, nemojte se zadržavati na pauzama za kafu ili ručak, već nakon izlaska iz aviona idite pravo na svoj gejt i pauzu napravite tek tamo.

Cena prtljaga

Uvek proverite da li cena avionske karte uključuje i prtljag i koje težine. Neke avio kompanije nude dva prtljaga od 23 kg po osobi uz avionsku kartu, dok druge naplaćuju svaki dodatni prtljag. Ukoliko nosite kofer teži od 23 kg, računajte da će Vam za 1 kg “progledati kroz prste”, ali pitajte koja je cena prtljaga za svaki dodatni kilogram preko 23 kg. Neprijatno iznenađenje je bolje sprečiti nego lečiti na aerodromu.

Tekst: P.R. Foto: Wikipedia

Advertisement