Chicago, IL
55°
Rain Shower
5:56 am7:40 pm CDT
Feels like: 52°F
Wind: 14mph SSW
Humidity: 49%
Pressure: 29.81"Hg
UV index: 0
4 am5 am6 am7 am8 am
55°F
55°F
55°F
55°F
55°F
WedThuFriSatSun
43°F / 37°F
55°F / 45°F
57°F / 55°F
73°F / 63°F
72°F / 57°F

Published 2 years ago

By admin

LEPOTOM POKORILE SVET: Ovo su najlepše Srpkinje naše dijaspore!

Za njihovu lepotu čuje se daleko van granica naše zemlje.

Nije tajna da su žene sa ovih prostora prave lepotice. Ipak, manje se zna da naše devojke u dijaspori decenijama unazad osvajaju prestižne titule na svetskim takmičenjima za lepotu. Za neke od onih koje predstavljaju tuđe zastave moguće da niste ni čuli.

  • Vanja Petrović

Vanja Petrović, poreklom sa ovih prostora, odrastala je u Brizbejnu u Australiji. Tamo je 2008. postala Miss dijaspore Srbije u Australiji, a i u Beogradu uzela titule Miss šarma i Miss komunikativnosti Srbije.

Potom je karijeru nastavila da gradi u Londonu. Danas je direktorka u kompaniji Coca Cola za 29 zemalja Evrope, Austarilije i Pacifika.

Ona je ranije za Zadovoljnu pričala kako je uspela da sa 21 godinom završi dva fakulteta, ali i koliko joj je, kao nekadašnjoj misici, lepota odmogla u poslu.

  • Julijana Nikoliš

Među 40 najlepših devojaka na svetu koje su se u junu 2019. takmičile u Poreču, bila je i tada 19-godišnja Julijana Nikoliš iz Australije. Ona je ponela titulu Miss turizma sveta.

Julijana je tada ovoj državi omogućila da posle skoro četiri decenije osvoji ovu prestižnu titulu. Zato je proglašena za najuspešniju Australijanku u 2019. godini.

„Ponosna sam što sam odavde. Australija je zemlja koja neguje multikulturalnost, tako da prima i prihvata ljude iz svih delova sveta. To što sam sa ovih prostora je moja prednost“, kazala je u jednom intervjuu.

  • Dragana Stanković

Lepa Dragana je išla na Miss sveta 2017. kao predstavnica Austrije. U toj zemlji je pobedila kao najlepša. Ova devojka, koja je upisala ekonomiju u Beču, živi sa porodicom u Badenu, a poreklom je iz Zabrđa kod Ugljevika.

Dragana je inače ranije upozoravala na prevare u svetu modelinga.

Priznala je ranije kako je nasela na priču jednog prevaranta, koji ju je, navodno, u ime jedne renomirane agencije za modele iz Njujorka kontaktirao mejlom. On ju je nešto kasnije pozvao na razgovor preko „skajpa”, na šta je misica pristala, ali i da mu se, pošto je to navodni menadžer agencije tražio, tokom video-konferencije pokaže u kupaćem kostimu.

Tek tokom daljeg razgovora Dragana je shvatila da je u pitanju prevarant.

  • Tijana Arnautović

Tijana je bila Miss Kanade 2004. Nakon što je proglašena za najlepšu u ovoj državi, otišla je i na Miss sveta.

Inače, Tijana je upisala Karlton univerzitet, radila je kao menadžerka za razvoj, a dospela je i na poziciju izvršnog direktora za Nemačku u jednoj međunarodnoj kompaniji.

Osnovala je i predsedavala Međunarodnom konferencijom za liderstvo mladih iz dijaspore 2009. i 2010. godine

  • Slađana Božović

Još jedna lepotica sa ovih prostora pokazala je svoju lepotu svetu. U pitanju je Slađana Božović iz Malmea koja je bila Miss Švedske.

Slađana, čiji su roditelji emigrirali iz Kragujevca, bila je i pratilja Miss SR Jugoslavije, predstavnica Jugoslavije na Miss Universe i Miss Earth.

U jednom trenutku odlučila se za karijeru u biznisu. U Beogradu je bila na čelu alijanse kojoj je cilj bio bolja poslovna saradnja kompanija iz Danske, Finske, Norveške, Islanda i Švedske sa privrednicima u Srbiji.

  • Danijela Krstić

Američka lepotica srpskog porekla otišla je u SAD s porodicom 1998. godine. U Oregonu je završila srednju školu i fakultet.

Godine 2008. bila je Miss Oregona, što ju je svrstalo među 50 najlepših Amerikanki.

Ipak, put ju je potom odveo na sasvim drugu stranu – u stomatologiju.

Naime, ona je pohađala Univerzitet Portland State, a zatim odlučila da se prebaci na Oregon Institute of Technology, gde je diplomirala nauku i zubnu higijenu.

Svoju titulu na takmičenju za Miss odlučila je da iskoristi kako bi istakla globalnu zdravstvenu krizu dece.

„Odrastala sam u ratom zahvaćenoj Bosni i znam kako je kad ne možeš da zadovoljiš osnovne potrebe. Sada imam priliku u Sjedinjenim Državama da pomognem deci“, kazala je ona jednom prilikom.

Krstić je volontirala u organizacijama UNICEF i Medical Teams International, podučavajući decu kako da spreče karijes.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Zadovoljna
Foto: Printscreen Instagram

YOU MAY LIKE