Chicago, IL
64°
Sunny
6:08 am7:31 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 8mph E
Humidity: 34%
Pressure: 30.01"Hg
UV index: 0
8 pm9 pm10 pm11 pm12 am
61°F
57°F
52°F
52°F
50°F
TueWedThuFriSat
70°F / 61°F
66°F / 50°F
57°F / 46°F
55°F / 43°F
54°F / 41°F

Published 4 years ago

By admin

LEKARI NE PAMTE KRUPNIJU BEBU: U Leskovcu rođen dečak od 5,2 kilograma

Majka Anita je juče ujutru primiljena u bolnicu, a neki minut posle podneva na svet je stigao jedan veliki i divan dečak, pod budnim okom ginekologa prim. dr Zorana Cakića

U porodilištu Opšte bolnice Leskovac juče se rodio dečak težak 5.200 grama. Majka Anita Stanković ponosno ističe da je ovo treći sin i da se i ona i mali delija osećaju dobro. Srećna mama je iz Donjeg Konjuvca, opština Bojnik i sa bebom je već pobrala simpatije zaposlenih na odeljenjima ginekologije i akušerstva i pedijatrije.

“Porođaj je prošao kako treba. Moram da priznam da sam još uvek u šoku jer je beba velika, ali je sve prošlo na najbolji mogući način. Juče smo proslavili slavu, a danas nešto najlepše što može da nam se desi”, rekla je za Dnevnik Juga majka, Anita Stanković.

Majka Anita je juče ujutru primiljena u bolnicu, a neki minut posle podneva na svet je stigao jedan veliki i divan dečak, pod budnim okom ginekologa prim. dr Zorana Cakića.

“I prošle godine se rodilo jedno krupno dete, ali ipak ne ovako krupno, a ni sam porođaj nije bio tako lep i lak. Kada se rađaju krupna deca moguće su različite komplikacije, ali je danas sve proteklo izuzetno dobro i bez ikakvih problema. Majka u genetici rađa krupniju decu, ali moram da priznam da ne pamtim da je poslednjih dvadesetak godina na svet došla jedna ovako krupna beba”, kaže lekar specijalista prim. dr Zoran Cakić.

Uz malog – velikog dečaka odmah je bila i lekar pedijatar, prim. dr Valentina Videnović.

“Dete sa velikom težinom je uvek rizik, pre svega u metaboličkoj adaptaciji. Ono što je najvažnije je da tako krupno dete najpre prođe bez problema i povreda na porođaju. Za nas pedijatre je onda adaptacija jako bitna. Ova je beba donesena 40 nedelja i sve je prošlo na najbolji mogući način”, kazala je prim. dr Valentina Videnović koja je pregledala bebu.

Mama Anita i beba sada čekaju i vesti od kuma, očekujući da se izjasni o imenu, a srećna porodica Stanković sa trećim sinom, ima puno razloga za slavlje.

IZVOR: dnevnikjuga.rs foto: Pixabay

YOU MAY LIKE