Connect with us

Srbija

LEK PROTIV KORONE, MADE IN SRBIJA: Od sala jazavaca se pravi mast koja pomaže najtežim pacijentima!

Published

on

Pri samom pomenu jazavca pomislimo na štetočinu koja pripada porodici kuna, živi u odajama ispod zemlje koje sam kopa. Međutim, možda će vas iznenaditi da se mast od ove životinje koristi kao isceljujići melem. Naime, jazavičeva mast pomaže kod lečenja tuberkuloze, astme, bronhitisa, kašlja, bolesti pankreasa, išijasa, reume, hemoroida, „kurjeg oka“ i rana.

O lekovitosti ove masti, najbolje svedoče lovci koji jazavičevu mast i spravljaju. Oni objašnjavaju da se jazavac hrani  korenjem biljaka, pa je iz tog razloga ova mast toliko lekovita.

“Dugogodišnji sam lovac i tako sam počeo da pripremam mast od jazavca, prvenstveno jer sam ja imamo bolove u kolenu i ta mast me je spasila. Od dobro podgojenog jazavca može da se dobije oko jedan litar masti, a priprema se kao i mast od svinje. Jazavci se hrane korenjem biljaka, među kojima ima i lekovitih, tokom hibernacije u koju ulazi svake zime skladišti sve hranljive materije upravo u svom salu, to je verovatno tajna zašto je ova mast lekovita i može da pomogne kod raznih oboljenja“, kaže za RINU  jedan od lovaca iz sela Jarmenovci kod Topole.

LEK ZA SVE: Jazavičeva mast pomaže kod lečenja tuberkuloze, astme, bronhitisa, kašlja…

Mast od jazavca  može da se pije, a može da se koristi i kao melem. Mngo je onih koji su u doba korona virusa upravo ovu masnu oblogu stavljali na pluća kako bi lakše prodisali.

„Ukoliko mast treba da se pije ako je unutrašnje oboljenje, onda se to čini ujutru, na prazan želudac  i to jedna kafena kašika pomešana sa malo čaja. Ukoliko se koristi kao melem, namaže se  bolesno mesto i  prekrije belom pamučnom krpom, pomaže i kod bronhitisa i zapaljenja pluća“, pričaju poznavaoci ovog melema.

PROČITAJTE JOŠ:

NAJVEĆI HOLIVUDSKI SRBIN: 109 godina od rođenja Oskarovca Karla Maldena!

ŠKOLARCI SU PONOS SRBIJE: Napravili preko 100 kućica za pse!

SRBIN KOJI JE PREVARIO SMRT: Radoslav prvi na svetu zamrzao i vratio biće u život! (VIDEO)

Ono što je bitno naglasiti je da se jazavičeva mast ne preporučuje kod lečenje raka i leukemije, bolesti nerava, srca i krvnih sudova jer ne postoje podaci da pomaže u takvim slučajevima.

Izvor. Rina Foto: Rina

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement