Chicago, IL
55°
Sunny / Wind
6:02 am7:36 pm CDT
Feels like: 52°F
Wind: 20mph W
Humidity: 32%
Pressure: 30.06"Hg
UV index: 2
6 pm7 pm8 pm9 pm10 pm
55°F
54°F
52°F
50°F
48°F
SatSunMonTueWed
50°F / 37°F
61°F / 41°F
64°F / 52°F
59°F / 41°F
46°F / 39°F

Published 2 years ago

By admin

LEGENDARNI AMERIČKI MUZIČAR DOLAZI U SRBIJU: Dobio čast da bude ‘rokonačelnik’ 55. Gitarijade u Zaječaru!

Zaječar, tačnije Feliks Romuliana, ovog leta je omiljena destinacija svetskih zvezda – nakon Džona Malkoviča Rimsku carsku palatu posetiće i Bili Gold, basista i šef legendarnog benda Faith No More.

“Čast mi je i polaskan sam ponudom da budem rok gradonačelnik najstarijeg muzičkog festivala na Balkanu“, ističe Gold.

“Puno sam slušao o Gitarijadi i znam njen istorijat, ali nisam imao priliku da joj prisustvujem. Ovog puta ostajem u Zaječaru i verujem da ću uživati u koncertima, a čuo sam i da je hrana tamo odlična”.

Bili već tri godine uči srpski jezik i čest je posetilac naše zemlje, jer se ovde proizvodi njegova rakija „Yebiga“, koju je uspešno plasirao na američko tržište. Rakija i slatko postali su sastavni deo njegovog jutarnjeg rituala, a kada je u Srbiji, jede isključivo naše specijalitete i druži se sa običnim ljudima.

Na otvaranju 55. Gitarijade na Feliks Romuliani u sredu 24. avgusta gradonačelnik Zaječara Boško Ničić predaće Goldu ključeve grada, što simbolilčno znači da će Bili odlučivati o svim muzičkim pitanjima vezanim za festival.

Nakon ceremonije otvaranja, u Romuliani nastupa grupa OPS, predvođena Slobodanom Bodom Ninkovićem, koja je pobedila na Gitarijadi davne 1979 godine.

Gitarijada se održava od 25 do 28.avgusta na Kraljevici i ulaz na festival je besplatan. Za fanove je organizovan rok kamp, a očekuje se veliki broj posetilaca iz zemlje i regiona.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Kurir
Foto: Printscreen YouTube / BloodThirsty

YOU MAY LIKE