Chicago
37°
Partly Cloudy
6:38 am7:12 pm CDT
Feels like: 30°F
Wind: 12mph N
Humidity: 41%
Pressure: 30.31"Hg
UV index: 5
ThuFriSat
52/48°F
61/37°F
41/30°F

Published 7 months ago

By admin

JUNAŠTVO GA KOŠTALO ŽIVOTA: Srbin spasio život kapetanu broda, pa se utopio u Dunavu!

Nemanja Čović (23) iz Prigrevice utopio se u Dunavu, u Rumuniji, na oko 370 kilometara od granice sa Srbijom. Tragedija se dogodila u petak 19. avgusta u popodnevnim satima, a njegovo telo pronašli su ribari u ponedeljak ujutro, 17 kilometara nizvodno od mesta sa kog ga je povukla matica reke.

Obdukcija je potvrdila sumnje njegovih kolega sa broda na kom je radio, a koji je stajao nasukan na jednom sprudu, da se radi o mladom Prigrevčaninu. Nakon završetka administrativne procedure telo tragično stradalog mladića narednih dana biće preneto u rodnu Prigrevicu, gde će biti obavljena sahrana.

Nemanja je na smenu otišao krajem juna, nakon što je proslavio prvi rođendan i krštenje sina Alekseja. Redovno se čuo sa porodicom i kad su prešli u Rumuniju. Na nekih 370 kilometara od granice su se nasukali na neki peščani sprud i tamo ostali zaglavljeni.

-Kapetan Zoran Z. i Nemanja su tog nesrećnog petka, po podne, sišli sa broda da se okupaju i malo izvide te sprudove. Nemanja je imao sigurnosni prsluk, kapetan nije. Iznenada ga je povukla voda u dubinu, počeo je da se davi, pa je Nemanja brzo skinuo svoj prsluk i dobacio mu da bi mogao da se drži na površini. Ubrzo je matica i njega povukla. Kapetana su, nedugo posle, izvukli iz vode živog, tri kilometra nizvodno, plutao je na površini zahvaljujući prsluku, dok mom Nemanji, nažalost, nije bilo spasa. NJega su ribari pronašli nakon tri dana, 17 kilometara nizvodno od mesta gde je potonuo – kroz suze prepričava Nemanjina majka Željka ono što je čula od kolega svog tragično stradalog sina.

Fotografije utopljenika odmah su predočene posadi na brodu, jer se pretpostavljalo da bi to mogao biti njihov kolega, za kojim se tragalo, a o čijem nestanku u talasima Dunava su rumunski mediji danima izveštavali. Po šorcu koji je imao na sebi, kolege su pretpostavile da se radi o Nemanji, što je kasnije potvrdila i obdukcija.

-Iz naše ambasade su nas pozvali nakon što su stigli rezultati obdukcije i saopštili nam da je potvrđeno da se radi o Nemanji. U toku je prikupljanje neophodne papirologije i nadamo se da će njegovo telo do kraja ove nedelje biti dopremljeno kući, kako bismo ga dostojno sahranili – u suzama dodaje Nemanjina mama.

Iza Nemanje ostao je jednogodišnji sin Aleksej, nevenčana supruga Marija, majka Željka, otac Petar i dva polubrata, Mirko i Luka.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Novosti
Foto: Printscreen Facebook / Nemanja Čović

YOU MAY LIKE

SRBIN KAMIONDŽIJA PREŽIVEO STRAŠNU NESREĆU U AMERICI: Aleksandru davali samo 10% šansi da preživi, ali on je uspeo, tri ćerke ga čekaju da se vrati kući!
DIRLJIVA ISPOVEST ANE IZ ČIKAGA: Prešla je težak put da bi ostvarila svoje snove - postala majka i glumica (VIDEO)
"NE UŽIVAM VIŠE U KOŠARCI, IMAM PUNO PROBLEMA": Luka Dončić neprepoznatljiv, otvorio dušu i iskreno priznao! (VIDEO)
GUDELJ JE 5 MINUTA BIO KLINIČKI MRTAV: Lekari spasili život srpskom fudbaleru, evo u kakvom je sada stanju!
SRPKINJA ODUŠEVILA VAŠINGTON: Biljana je otpevala "Ovo je Srbija" tokom NBA meča i opčinila publiku! (VIDEO)
USTAŠAMA U INAT: Hrvatska poslanica pocepala „srpsko stablo“ i postala heroj dana!
SRPSKO KOLO VODILO JOKIĆA DO POBEDE: Na tribinama u Vašingtonu srpske zastave, na terenu deca u nošnjama (VIDEO)
PONOS DIJASPORE: Srpkinja iz Las Vegasa proglašena za najlepšu tinejdžerku Amerike! (FOTO, VIDEO)