Chicago
61°
Fair
6:40 am6:45 pm CDT
Feels like: 61°F
Wind: 8mph ESE
Humidity: 85%
Pressure: 30.01"Hg
UV index: 0
MonTueWed
72/63°F
70/61°F
66/61°F

Published 1 year ago

By admin

LAVROV I MEDVEDEV PRETE ZAPADU: Slomićete se pre nas, objasnite svojim ljudima zašto su sve siromašniji!

Ruski šef diplomatije govorio je o sankcijama i energentima i poslao snažnu poruku Zapadu.

Rekao je da Rusija ima dovoljno kupaca energenata izvan kruga zapadnih zemalja, a da će Zapad morati objasniti svojim građanima zašto postaju sve siromašniji.

“Imamo dovoljno kupaca naših energenata, radićemo s njima. Neka Zapad sada plaća mnogo više nego što je plaćao Ruskoj Federaciji i neka objasni svom stanovništvu zašto će ono biti sve siromašnije”, rekao je Lavrov na konferenciji za novinare na pitanje o zapadnim sankcijama, nakon pregovora s predstavnicima omanskih vlasti, prenosi ruska agencija TASS.

Oglasio se i zamenik predsednika ruskog Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev, koji je ocenio danas da je paket pomoći od 40 milijardi dolara, koji je Predstavnički dom Kongresa SAD odobrio Ukrajini, ima za cilj nastavak rata preko posrednika (proksi rata) protiv Moskve, kao i nanošenje teških gubitaka Rusiji i ograničenje njenog ekonomskog razvoja i političkog uticaja u svetu.

Medvedev je na Telegramu poručio da SAD neće uspeti da ograniče ekonomski razvoj Rusije i njen politički uticaj u svetu, prenosi TASS.

“Neće uspeti. Mašina kojom Amerika neprestano povećava svoj ionako naduvani državni dug slomiće se pre nego što ćemo se mi slomiti”, rekao je.

Za porast cena američkog goriva i namirnica okrivio je ono što je nazvao američkim “rusofobnim vlastima”.

On je ocenio da se rekordna pomoć ne može objasniti ljubavlju Amerike prema Ukrajini, pa čak ni podrškom sopstvenoj ekonomiji.

“Njen cilj je produžavanje proksi rata protiv Rusije, želja da joj se nanese težak poraz, da se ograniči njen ekonomski razvoj i politički uticaj u svetu”, napisao je Medvedev.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Agencije
Foto: Printscreen YouTube / Channel 4 News, Skoltech

YOU MAY LIKE