Chicago
64°
Fog
6:45 am6:36 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 4mph SSE
Humidity: 91%
Pressure: 30.14"Hg
UV index: 0
SatSunMon
75/61°F
77/63°F
79/63°F

Published 3 months ago

By Serbian Times

KURTIJA POLILI VODOM: Tuča poslanika u parlamentu samoproglašenog Kosova! (VIDEO)

Na današnjoj sednici tzv. kosovske skupštine došlo je do fizičkog obračuna između poslanika vladajućeg Samoopredeljenja i poslanika opozicionih partija.

Kako prenose prištinski mediji, do incidenta je došlo tokom govora premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

Ne zna se tačno šta se dogodilo, ali je Kurti u jednom trenutku zaliven vodom i poslanici su počeli da se okupljaju, nakon čega je došlo do tuče, piše Koha.

Predsednik skupštine Gljauk Konjufca naredio je policiji da interveniše.

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri prethodno je kritikovao prištinske vlasti zbog načina upravljanja situacijom na severu zemlje.

On je od premijera Aljbina Kurtija zatražio odgovor zašto do sada nije poslušao savete SAD.

„Nesumnjivo, juče je jedan od najstrašnijih dana u istoriji upravljanja našom zemljom. To je dan kada su vlast i ovu skupštinu preplavili strah i bes. Premijeru, juče ste doneli odluku da se povučete posle četiri meseca eksperimentisanja. Posle četiri meseca otkako ste Kosovo stavili kao najsankcionisaniju zemlju.

Posle četiri meseca ugrožavanja policajaca. Izađite i recite zašto ste maltretirali narod i uveli sankcije. Vaš autoritet je juče pao na zemlju. Morate da izađete ovde i pokažete zašto ste rekli ne SAD, otišli ​​ste u Bratislavu i snašli ste se“.

POVEZANE TEME:

VRHOVNI SUD U PRIŠTINI ODLUČIO: Predsednik opštine Zvečan oslobođen svih optužbi posle čak pet presuda!

ISPOVEST MLADOG GLUMCA: “Trebao sam da postanem reprezentativac, ali sam poslušao vladiku, otišao na Kosovo i moj život se promenio!”

NE MOŽE SRBIJA BEZ KOSOVA! Naši momci u Slovačkoj videli mapu bez Kosova, reagovali su brzo i efektno! (VIDEO)

Izvor: Kurir
Foto: Printscreen YouTube / Kosovo Online Live

YOU MAY LIKE