Chicago
Clear
7:03 am5:04 pm CST
Feels like: -6°F
Wind: 7mph WNW
Humidity: 58%
Pressure: 30.5"Hg
UV index: 0
WedThuFri
27/19°F
30/5°F
14/10°F

Published 2 months ago

By admin

KURTI ODGOVORIO VUČIĆU: Kosovo ne želi sukob, ali će na agresiju odgovoriti svom snagom

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da Kosovo ne želi sukob, ali da će na agresiju odgovoriti svom snagom koju ima, javlja portal Kosovo onlajn, navodeći Kurtijevu izjavu posle najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će Beograd od Kfora tražiti da rsporedi svoje vojne i policijske snage na Kosovu u skladu sa Rezolucijom 1244.

Kurti je na Fejsbuku objavio da će izostanak osude iz EU i SAD „orkestriranog nasilja“ ohrabriti zvanični Beograd na dalje podsticanje na destabilizaciju.

Srbija već nekoliko dana „preti Kosovu agresijom“ i poziva na povratak srpske vojske na Kosovo, pozivajući se na Rezoluciju 1244 UN, naveo je Kurti.

„Žele dvostuko vraćanje u prošlost. Prvi, povratak u vreme Miloševića i rata. Drugo, da se pitanje Kosova vrati u UN i što dalje od EU. Kosovo je evropska, demokratska i proamerička država. Sa ovim rukovodstvom koje ima, Srbija je autokratska, proazijska i militantna. Ne želimo sukob, želimo mir i napredak, ali ćemo na agresiju odgovoriti svom snagom koju imamo“, napisao je Kurti.

On je ocenio da su se „nelegalne strukture Srbije pretvorene u kriminalne bande“ otkrile sad „kad ni registarske tablice za vozila ni datum izbora ne mogu da se koriste kao izgovor“.

Kurti je, kako prenosi Kosovo onlajn, naveo da je kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja u kontaktu sa komandantom Kfora i dodao da barikade „maskiranih kriminalaca na severu“ treba odmah ukloniti.

„Kosovo je zemlja slobodnih i vrednih građana, bez obzira na etničku pripadnost, veru, pol i godine. Zločinci i rusofili će propasti. Kosovo će pobediti“, napisao je Kurti na Fejsbuku.

Petković: Kurti je bandit koji svaki dan preti

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković naveo je da je Kurti jedini koji hoće sukobe i rat i koji „slanjem svojih falangi na sever Kosova i Metohije sahranjuje Briselski sporazum“.

„On je taj bandit koji svaki dan preti i dovodi u opasnost živote ljudi, dok Beograd i srpski narod žele mir i uvek insistiraju na miru. Ali srpskom narodu je dosta Kurtijevog terora, koji neće više da trpi, a srpski narod će svom snagom odgovoriti na Kurtijevu agresiju koja sada pogađa i najmanju decu u vrtiću. Zaštitiće srpski narod svoju decu i živote, jer danas je Srbima na KiM ugrožen goli opstanak“, napisao je Petković na Fejsbuku.

YOU MAY LIKE

KOLUMNA, KOVAČEVIĆ: Đokovićev put kojim se ređe ide, popločan očevim glupostima, našim kompleksima i svetskom zaverom
ENVER KRENUO NA HODOČAŠĆE U MEKU: Srbi me zaustavljaju na putu, časte ručkom, plate smeštaj!
BRITANSKI NOVINAR OPISAO NOLETOV PUT DO VRHA: "Diskvalifikovan, zabranjen, deportovan" i na kraju najbolji!
PATRIJARH STIGAO U ČIKAGO, DOČEKALA GA DECA I PESMA: "Najveće moje zadovoljstvo je susret sa braćom i sestrama, susret sa ljudima"
“ON JE NAJVEĆI KOJI JE IKADA DRŽAO REKET”: Cicipas se poklonio Noletu: Hvala ti što me činiš boljim!
IVANIŠEVIĆ OTVORIO DUŠU: Nole može da urla i da me psuje, ali mora da pobeđuje, i ja sam bio lud!
ISPLIVALO TELO NA PLAŽI: Policija ispituje da li je u pitanju Ana Volš!
PREOKRET U AUSTRALIJSKIM MEDIJIMA: Histerija oko Srđana Đokovića dobila novu dimenziju!