Connect with us

Amerika

KRVAVA NOĆ NA KAPITOLU: Napadač upucan nakon što je kolima ubio policajca! (FOTO)

Published

on

Policajac Viijam F. Evans ubijen je, dok je drugi povređen nakon što ih je juče na dobro čuvanom severnom ulazu u američki Kapitol pokosilo vozilo. U njemu je bio osumnjičeni Noa Grin (25) iz Indijane koji je u svom sumanutom krvavom pohodu izašao iz automobila s nožem u ruci i počeo da nasrće na policajce. Ubrzo je upucan, nakon čega je preminuo.

En-Bi-Si njuz preneo da je osumnjičeni bio sledbenik grupe “Islamska nacija”, ali policija još nije potvrdila tu informaciju.

Ipak, američki novinari detaljno su proučili Grinov Fejsbuk profil pre nego što je skinut s društvene mreže. On se nazivao sledbenikom Loisa Farakana, lidera “Nacije islama”, muslimanske organizacije Afroamerikanaca čiji je najpoznatiji član bio Malkolm X.

“Bio sam na pravom putu i sve što sam planirao se ostvarivalo. Trebalo mi je mnogo sati, mnogo studiranja i vežbe da se održim u ravnoteži dok sam doživljavao niz zabrinjavajućih simptoma tokom puta (verujem da su u pitanju bile nuspojave droga koje sam uzimao nesvesno)”, napisao je Grin 17. marta.

On je dodao da mu je “put” bio osujećen.

“Alah me je izabrao za druge stvari. Kroz život sam postavljao ciljeve, ostvarivao, podizao lestvicu, a onda bio primoran da žrtvujem sve to”, dodao je Grin.

Podsetimo, ubijeni policajac Vilijam Bili Evans bio je u službi 18 godina, a posle ovog tragičnog događaja nazvali su ga mučenikom američke demokratije. Drugi policajac je ranjen i prebačen je u bolnicu.

Policija je u prvom obraćanju javnosti posle incidenta saopštila da nije reč o terorističkom napadu, ali i da će sprovesti dodatnu istragu.

Američki predsednik Džozef Bajden naredio je danas da se zastave na Beloj kući spuste na pola koplja u znak počasti za policajca poginulog u današnjem incidentu na Kapitolu u Vašingtonu.

Stručnjaci upozoravaju da bi dalje povećanje poreza, koje najavljuje Bajdenova administracija, vodilo ka još većoj utaji!

Posted by Serbian Times on Thursday, April 1, 2021

Izvor: Nova.rs
Foto: Pixabay; Printscreen Twitter@MrAndyNgo

Advertisement