Chicago
64°
Mostly Cloudy
6:45 am6:36 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 1mph ESE
Humidity: 83%
Pressure: 30.07"Hg
UV index: 0
SatSunMon
77/61°F
77/63°F
79/63°F

Published 2 years ago

By Antonije Kovačević

KRV NIJE VODA: Suzana Tesla, od deteta iz krajiške izbegličke kolone do tri diplome na američkim koledžima! (VIDEO)

Suzana Tesla, dete koje je posle akcije Oluja u izbegličkoj koloni krenula put Srbije, danas je jedna od najobrazovanijih dama koje srpska zajednica ima u Čikagu, pa i u celoj Americi. Nakon studija menadžmenta i marketinga, ona je ovih dana dobila i diplomu iz oblasti ljudskih resursa.

Sve te škole završila je u rekordnom roku, a paralelno sa studiranjem počela je i da radi i u međuvremenu stekla zavidno iskustvo u menadžmentu i trgovini nekretninama. Proputovala je svet, a volonterski je učestvovala u nekoliko humanitarnih misija, od kojih je poslednja bila u Gvatemali.

Na ponos svojih roditelja odlično govori srpski jezik iako je u Americi već više od 20 godina, a još od malih nogu igra folklor, i trenutno nastupa u okviru plesne grupe “Oko sokolovo” pri crkvi Svetog vaskrsenja.

Da li je tajna njenog uspeha u genetici i prezimenu Tesla koje nosi iz zavičaja slavnog naučnika pokušao je da sazna urednik Serbian News USA Antonije Kovačević u razgovoru sa ovom energičnom, ali vrlo skromnom, i reklo bi se običnom devojkom.

Ali samo na prvi pogled…

AUTOR: Antonije Kovačević VIDEO: Saša Lukić

Za više ekskluzivnih intervjua i zanimljivih reportaža zapratite Serbian News USA samo jednim klikom OVDE!

YOU MAY LIKE