Connect with us

Balkan

KRIVOKAPIĆ NOVI PREMIJER CRNE GORE: Prvi korak izmena Zakona o slobodi veroispovesti!

Published

on

Glasovima 41 poslanika, od ukupno 81 u crnogorskoj Skupštini izabrana je Vlada Crne Gore, na čelu sa Zdravkom Krivokapićem, koji je na konferenciji za novinare nakon završetka sednice Skupštine izjavio da je ukidanje kontroverznog Zakona o slobodi veroispovesti “prvi korak” nove vlade.

Nova crnogorska Vlada prva je koju posle tri decenije ne formira Demokratska partija socijalista (DPS) Mila Đukanovća, koja je poražena na izborima 30. avgusta ove godine. Na tim izborima novoizabrani premijer, kao nestranačka ličnost bio je nosilac najjače, od tri koalicije koje su osvojile vlast, a koju većinski čini prosrpski Demokratski front.

“Imamo samo jednu obavezu – da vas ne razočaramo. Nismo željeli da dajemo nijedno konkretno obećanje jer pretpostavljamo da podaci koje imamo nisu tačni. Tačan podatak je samo ono sto je tačno nađeno. Sve drugo je pretpostavka. Imamo statistiku koja je čudnovata, koja se razlikuje od podataka određenih ministarstava”, kazao je Кrivokapić, komentarišući stanje u državi koje predaje odlazeća vlast.

Podaci koji dolaze do određenih službi, kako je naveo, vrlo često su takvi da ne odgovaraju stvarnosti. Кazao je da njegov stil nije kritikovanje nego rad i da će to će biti moto ove Vlade.

PROČITAJTE JOŠ:

STRAŠNO VARVARSTVO U S. MAKEDONIJI: Preimenovali freske srpskih svetaca u manastiru SPC! (FOTO)

VLADIKA I POBUNJENI VERNICI ZA JEDNIM STOLOM: Zakazan sastanak u Njujorku, rešava se sudbina sveštenika i crkve

ODGOVOR VLADICI IRINEJU: Nekima je u interesu da crkva u Njujorku bankrotrira i da izgubimo 85 miliona $

Izmene Zakona o slobodi veroispovijesti su več pripremljene, potvrdio je Krivokapić, dodavši: “Nadam se da će to biti naš prvi konkretni korak”

Odgovarajući na pitanja novinara o proterivanju srpskog ambasadora Vladimira Božovića, Кrivokapić je rekao da žali zbog toga što se desilo.

“To što nam procedure omogućavaju, mi ćemo ispoštovati. Znam da nam ne trebaju bilo kakvi problemi. Neće Crna Gora postati druga srpska država. Crna Gora je nezavisna i biće takva do kraja. Insistiraćemo na najboljim odnosima sa svim susjedima, ne po prijateljskoj liniji, nego institucionalno – na obostrano zadovoljstvo”, rekao je on.

Izvor: Agencije
Foto: Printscreen YouTube / Al Jazeera Balkans

Advertisement