Connect with us

Amerika

KRENUO TALAS SA KUBE: Imigranti doplivali do Floride, pitali turiste gde je Majami Bič

Published

on

Posetioci plaže na južnoj Floridi gledali su kako kubanski migranti u drvenom čamcu izlaze na obalu – a odmah zatim tražili uputstva kako da dođu do Majami Biča.

Čamac sa migrantima se pojavio u utorak na plaži Halendejl, severno od Majami-Dejda, izveštava VSVN. Svedoci su rekli da je oko četiri ili pet muškaraca izašlo iz čamca na pesak.

“Oni su slavili, ljubili zemlju”, rekao je Dilan Holand, koji radi na plaži. “Došli su do nas. Zamolili su nas i dali smo im vode.”

Jedan turista rekao je da je grupa bila srećna i smejala se dok su pitali na kom delu Floride su se iskrcali.

„Pitali su momka iz hotela:„ Gde smo? “, A on je rekao:„ Mi smo u Majamiju“, rekla je Martina Nintcu. „A onda su pitali:„ U redu, pa koliko je udaljen Majami Bič? “, zgrabili su malo vode i otišli.

Radnici u preduzećima duž plaže rekli su za VSVN da su muškarci rekli da su sa Kube i da su na brodu bili šest dana, kao i da je Brod kojim su stigli pokretao mali dizel motor.

Kad je policija stigla oko 30 minuta kasnije, već su bili nestali. Granična patrola nazvala je iskrcavanje „sumnjivim slučajem šverca“, ali svedoci su za VSVN rekli da veruju da su ljudi došli u potrazi za „boljim životom“.

Izvor: Fox32 Foto: VSVN

Advertisement