Chicago, IL
81°
Partly Cloudy
5:24 am8:09 pm CDT
Feels like: 82°F
Wind: 14mph SW
Humidity: 52%
Pressure: 29.79"Hg
UV index: 2
6 pm7 pm8 pm9 pm10 pm
79°F
79°F
75°F
72°F
70°F
TueWedThuFriSat
86°F / 61°F
75°F / 57°F
75°F / 61°F
79°F / 63°F
73°F / 59°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

KRENULA OČEVIM STOPAMA: Ćerka pilota heroja iz NATO bombardovanja budućnost gradi u vojsci!

Čuveni srpski pilot Iljo Arizanov upravljao je avionom Mig-29 prilikom NATO agresije na Srbiju 1999. godine. On je bio prvi pilot koji je tog 24. marta poleteo na borbeni zadatak sa aerodroma Vojske Jugoslavije u Nišu

Cela Srbija pre dve godine je čula za ime Nataše Arizanov. Ona je poručnik Vojske, a za oko srpske javnosti zapala je kad se saznalo da je ona ćerka čuvenog pilota majora Ilje Arizanova koji je prve ratne noći 24. marta 1999. poleteo sa svojim kolegama u susret lovcima NATO pakta, koji su napali tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju.

U prilogu koji je tada objavljen ona je govorila o tome kako izgleda posao tehničara i oružara koji vode računa o lovačkim avionima MiG-29 i novim transportnim i borbenim helikopterima koji se nalaze u naoružanju RV i PVO Vojske Srbije.

Kako je pisano, Nataša je krenula očevim stopama i ona odlučila da svoju budućnost gradi u vojsci, ali ne kao pilot, nego kao vazduhoplovno-tehnički oficir koji je zadužen da sve na avionu sa kojim je njen otac leteo funkcioniše i bude ispravno da bi pilot morao da bude usresređen na letački posao.

Poručnik Nataša Arizanov za prvo mesto službovanja dobila je upravo aerodrom Batajnica, na kome se još od malih nogu osećala kao kod svoje kuće.

-Na aerodrom sam dolazila još od malih nogu tako da mi je sve ovo nekako priraslo srcu i kad sam upisivala akademiju želja mi je bila da ovde radim – rekla je za RTS potporučnik Nataša Arizanov, koja se izborila za svoje mesto na aerodromu koji nosi ime još jednog heroja pilota – Milenka Pavlovića, koji je smrtno stradao takođe 1999 iznad rodnog Valjeva u neravnopravnoj borbi sa avionima NATO pakta.

PROČITAJTE VIŠE:

SEDMORO POVREĐENIH I SVI PREŽIVELI: Na današnji dan NATO je srušio Most slobode! (FOTO)

BIO JE PRVA ŽRTVA NATO AGRESIJE: Potresna ispovest roditelja koji su izgubili sina jedinca!

DIRLJIVA ISPOVEST PERIŠIĆA: Jedna NATO bomba uništila im je sve što su decenijama gradili! (FOTO)

Izvor: N portal
Foto: Printscreen Twitter @PrijateljNaroda

YOU MAY LIKE