Chicago
84°
Partly Cloudy
5:17 am8:19 pm CDT
Feels like: 84°F
Wind: 9mph E
Humidity: 47%
Pressure: 30.02"Hg
UV index: 6
FriSatSun
79/61°F
79/61°F
77/61°F

Published 1 year ago

By admin

KOVID PASOŠ, BUKVALNO U RUCI: Šveđani ugrađuju mikročipove sa ličnim podacima! (VIDEO)

Švedska kompanija dospela je na naslovne strane i podsetila mnoge na scene koje smo viđali samo u postapokaliptičnim filmovima ili teorijama zavere.

Video objavljen na portalu South China Post pokazuje tehnologiju mikročipova koju je nedavno predstavila startap kompanija ‘Epicenter’ iz Stokholma.

Predstavnik kompanije Hanes Sjoblad demonstrirao je kako se njihov proizvod, veličine zrna pirinča, adaptiran kao kovid pasoš, implantira pod kožu, u ruku ili šaku.

Sjoblad je izjavio kako je kompanija razvila tehnologiju za druge svrhe, ali je ubrzo shvatila da izum ima potencijala da se koristi kao vrsta kovid pasoša, i da čuva podatke o statusu vakcine koje zatim može pročitati bilo koji uređaj koristeći protokol komunikacije bliskog polja.

“Implanti su veoma raznovrsna tehnologija koja se može koristiti za mnogo različitih stvari”, rekao je Sjoblad i dodao: “Trenutno je veoma zgodno imati kovid pasoše uvek dostupne na vašem implantu”.

Prema britanskom listu Metro, ovaj njegov čip već nosi oko 6000 Šveđana, koji ih koriste i za čuvanje svojih finansijskih informacija, omogućavajući im da kupuju jednim potezom ruke.

Kompanija navodi da se čipovi mogu upotrebiti i za čuvanje informacija kao što su kodovi za pristup zgradi, propusnice za autobus ili čak za članstvo u teretani.

Na društvenim mrežama, reakcija na ideju da se kovid ili bilo koji drugi lični podaci unesu u ruke ljudi bila je izuzetno negativna.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Daily Wire
Foto: Printscreen YouTube / South China Morning Post

YOU MAY LIKE

"NIJE BIO TAKAV, PROMENIO SE U PUBERTETU": Ispovest majke dečaka koji je izvršio masakr u školi!
PODRŠKA IZ PARIZA: Francuska teniserka igra u patikama sa srpskom trobojkom i hramom Svetog Save! (FOTO)
"DEPORTUJTE GA, NIJE GA BRIGA": Britanac napisao šokantan tekst o Novaku Đokoviću i Kosmetu!
MLADI SRBIN NA TRAGU VELIKOG IZUMA: Vidak je doktorand i dobitnik nagrade "Mihajlo Pupin", njegov trojanski konj mogao bi biti lek za rak! (FOTO)
OGLASIO SE ROLAN GAROS: Evo da li će Nole biti kažnjen zbog poruke "Kosovo je srce Srbije"!
RODIO SE KAO SULEJMAN, SADA JE DUŠAN: Nisam prešao u pravoslavlje, samo sam mu se vratio!
MESTO GDE JE BOG ŽIV: Patrijarh Pavle pre 30 godina spasao srpski manastir u Americi, danas u njega po lek dolaze oboleli od kancera! (FOTO GALERIJA)
NAJBOLJE PRISILNO SLETANJE U ISTORIJI: Pad bez ijedne žrtve! (VIDEO)